Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Alcalde de Sitges i el Conseller de Benestar Social i Família inauguren la nova residència geriàtrica

L’alcalde de Sitges, Miquel Forns, i el conseller de Benestar i Família de la Generalitat de Catalunya, Josep Lluís Cleries, inauguren el nou centre residencial destinat a la gent gran.

La residència geriàtrica, situada al carrer Lola Anglada, al Parc de Can Robert, disposa d'una superfície de més de 10.000 m2 amb capacitat per a 183 llits. D'aquests, 60 estan distribuïts en 30 apartaments per a persones majors de 65 anys, que tinguin autonomia pròpia i no necessitin de terceres persones per desenvolupar-se en les seves tasques quotidianes. També hi ha 123 places repartides en habitacions individuals i dobles, de les quals la residència n'ha reservat 50 per acollir persones amb menys recursos econòmics. El centre compta també amb una planta especialitzada en demència senil i d'un centre de dia amb 50 places amb preferència per als residents de Sitges.

Per tal d'atendre les necessitats a nivell mèdic, l'equipament disposarà també d'un consultori privat i extern a la residència, per complementar els serveis sanitaris que proporciona el municipi.

Es calcula que en el moment de màxima ocupació, la nova residència generi fins a 90 nous llocs de treball directes que seran gestionats a través del CIES Nivell 10. 

L'Alcalde de Sitges, Miquel Forns, i el conseller de Benestar i Família, Josep Lluís Cleries, van inaugurar oficialment el centre divendres, en un acte que amenitzat amb diferents actuacions musicals.  L'Alcalde assegurava que “l'entrada en funcionament d'aquest equipament representa un benefici molt important per Sitges, ja que generarà llocs de treball per a les persones de Sitges que reuneixin els requisits i incrementa el nombre de places residencials destinades a la gent gran a Sitges”.

La Generalitat s'ha compromès a oferir “places amb prestació econòmica vinculada, que suposen ajudes econòmiques per cobrir la part que el resident no pot assumir, i en un futur, que seria ja l'any vinent, estudiar la concertació de places especialment en l'àmbit de la residència i del centre de dia”, com anunciava el conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries.

El Centre Residencial està destinat a atendre les necessitats de la gent gran, però una de les principals apostes és també el turisme sanitari internacional. Per aquest motiu ja està oferint paquets turístics amb revisions, cirurgia o rehabilitació, entre altres serveis.

Un dels objectius que es planteja la residència és estar molt vinculada amb la vida cultural i social sitgetana a través d'un espai, conceptualitzat com a zona d'interès públic, per a usos que afavoreixin a les necessitats del municipi i celebrar activitats adreçades a la ciutadania.