Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Alcaldessa, Aurora Carbonell, manté l’aposta pel turisme com eix de futur del Garraf, completat per la indústria cultural

L’Alcaldessa de Sitges reflexiona sobre el futur de Sitges i de la comarca dins del 5è Simposi Garraf.

L’Alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell Abella, ha defensat el caràcter primordial del turisme com a gran infústria de Sitges i una de les que han de diferenciar el Garraf d’altres comarques. Així ho ha expressat en la trobada d’Alcaldesses de la comarca, dins del 5è Simposi Garraf, que s’ha tancat avui a Sitges organitzat per Node Garraf. Aurora Carbonell Abella també creu necessari, però, completar l’escenari econòmic i laboral del Garraf vinculant-se a les indústries culturals.

Per l’Alcaldessa Carbonell, el món de la indústria cultural vinculada a l’àudiovisual és un camí que Sitges i la comarca pot recórrer: “Podem ser un espai film friendly de referència a Europa, perquè tenim un bon clima i aquí es poden establir rodatges llargs perquè tant podem oferir mar com muntanya per gravar”.  

Amb tot, l’Alcaldessa de Sitges també ha volgut recordar que hi ha reptes mundials que s’han d’afrontar, com és l’envelliment de la població o la sequera. En aquest sentit, Aurora Carbonell ha volgut remarcar els reptes existents, ja que indica que “haurem de veure què passa si a l’estiu si continuem amb sequera i no podem oferir servei de dutxes a les platges, per exemple”.

Per Carbonell, els escenaris econòmics de futur del Garraf també han de tenir en compte la singularitat de la comarca, amb sis municipis diferenciats i amb idiosincràcies pròpies i diferents, però que també comparteixen problemàtiques que es poden resoldre conjuntament. És el cas de l’ocupació i el treball conjunt que l’Alcaldessa de Sitges reivindica a través del Pla per a l’ocupació del Garraf.