Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Alcaldessa reivindica la feina del Gremi d’Hostaleria com a motor de recuperació

Aurora Carbonell ha assistit a la primera assemblea presencial de la Federació Intercomarcal d’Hostaleria, Restauració i Turisme, després d’un any de pandèmia.

L’Alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, ha acompanyat els membres de la Federació Intercomarcal d’Hostaleria, Restauració i Turisme en la seva primera reunió presencial des de fa un any. En aquesta trobada, que s’ha fet a Sitges i on també hi ha estat el regidor de Turisme, Luis Miguel García, s’ha volgut reconèixer a la tradició i trajectòria del Gremi d’Hostaleria local, que va ser el primer de Catalunya. Precisament, l’Alcaldessa ha posat en valor la feina del Gremi d’Hostaleria de Sitges: “Normalment, els gremis ja són motor de l’economia i de la societat, però en aquests moments de pandèmia encara s’ha vist més. Aquells que esteu agremiats podeu fer una tasca  necessària i que és important en la recuperació”. Carbonell està convençuda que, en qualsevol sector, “conjuntament, sempre sereu més forts”. L’Alcaldessa ha animat l’empresariat a “continuar batallant perquè la recuperació sigui aviat” i ha desitjat que aquesta temporada d’estiu “sigui una molt bona temporada”.

En aquesta línia, els responsables de la FIHRT han exigit a les administracions una reobertura del sector, ja que asseguren que cada setmana que passa hi ha empreses que ja no poden obrir. L’esperança d’aquesta organització és que s’obrin els establiments als vespres i nits i alerten dels perjudicis que estan patint sectors com el de l’oci nocturn. De forma paral·lela, la FIHRT també demana tant a la Generalitat com al govern estatal que arribin ajudes al sector i que no es retardin els pagaments derivats dels ERTO.

De cara a la temporada d’estiu, la FIHRT també exigeix mesures als diversos governs per tal de facilitar l’arribada del turisme, però sobretot volen que se’ls tingui més en compte amb les decisions del PROCICAT per aturar la pandèmia. Per la FIHRT, hi ha hagut poca previsió i planificació per part de l’administració autonòmica i estatal. 

 

Galeria d'Imatges