Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Associació Dones de Sitges celebra 26 anys d’història

L’entitat, amb prop de tres-centes sòcies, compta amb un ampli programa d’activitats culturals, esportives i lúdiques.

Amb més de 25 anys d’història, l’Associació de Dones de Sitges compta actualment amb 280 sòcies. Aquest dijous han celebrat el seu primer quart de segle amb un dinar a l’Hotel Estela que ha aplegat 149 dones entre les quals, les membres de la junta directiva de l’entitat encapçalada per la presidenta de l’associació, Carme Fabregat, i l’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell. Durant l’acte, s’ha fet un homenatge a la primera sòcia de l’associació i la més veterana, Mercè Rul, de 95 anys.

La celebració ha servit també per celebrar el reconeixement que, el 2 de novembre de l’any 2022, va fer la Generalitat a l’entitat amb motiu dels 25 anys de trajectòria i per treballar en favor de les dones i el feminisme.   

L’Associació Dones de Sitges es va crear fa més de dues dècades quan l’Ajuntament de Sitges va demanar a un grup de dones de la Junta de Festes del Poble Sec, entre les quals hi havia Carmen Fabregat, si podrien reunir-se a la tarda i fer activitats juntes amb l’objectiu d’acollir les dones que disposaven de fomentar l’activitat i la relació entre les dones de la vila.

L’entitat sense ànim de lucre es va constituir oficialment l’any 1997 a un equipament municipal, situat a la plaça Catalunya (on actualment hi ha el SIS), tot i que prèviament, 4 anys abans de la constitució, el grup de dones inicial ja es reunia abans a la Biblioteca Josep Roig i Raventós amb el mateix objectiu: ser un punt de de trobada per a dones, que volien xerrar, compartir experiències i inquietuds, jugar, aprendre i fer ioga, gimnàstica, manualitats (com cosir, fer mitja, ganxet o macramé), dinars, entre altres activitats. Actualment des de l’entitat s’organitza ioga, teràpia física i postural, country, ball en línia, sevillanes, bio dansa, dibuix, català escrit o partides de rummikub. També un cop al mes es programen sortides culturals i trobades gastronòmiques com el dinar de nadal, el d’estiu, xatonades o calçotades, entre d’altres.

Les trobades de l’associació es fan a un dels espais municipals a la Plaça Catalunya (al costat del SIS). Per fer-se sòcia de l’entitat cal pagar una quota anual de 15 euros.

Galeria d'Imatges