Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’embarcació de neteja del litoral de Sitges retira durant tota la temporada de bany microplàstics i altres residus del mar

El servei recorre durant 6 dies la setmana els 37,4 km del litoral sitgetà
El servei recorre durant 6 dies la setmana els 37,4 km del litoral sitgetà
El servei de neteja va des de la platja de Les Botigues de Sitges fins a la cala del gegant i la cala Xica.  L’objectiu principal és recollir i retirar sòlids flotants o semi submergits de les aigües litorals de bany, així com altres residus i substàncies presents al mar.

La costa de Sitges torna a disposar de l’embarcació que neteja el litoral sitgetà de tot tipus de residus flotants. A partir d’avui i fins el 15 de setembre un vaixell ecològic recorre els 37,4 km de longitud d’anada i tornada del terme de Sitges, des de la platja de Les Botigues fins a la cala del gegant i la cala Xica. El servei es fa en una jornada de 6 hores cada dia i 6 dies a la setmana, aproximadament entre les 8 del matí a les 2 del migdia, amb l’objectiu principal de recollir i retirar sòlids flotants o semi submergits de les aigües litorals de bany, així com altres residus i substàncies presents al mar.

Els treballs, amb un cost de 33.878€ anuals, es fan a través d’una embarcació ecològica que disposa de braços mecànics per retirar des de microplàstics fins altres residus de més volum. El regidor de Platges, Guillem Escolà, considera que “és un servei molt necessari, com es va comprovar l'any 2021, quan es va recollir mitja tona de brutícia, principalment de plàstics” i afegeix que “aquesta neteja evita que els sòlids  s'enfonsin al mar, d’on ja és molt més difícil recollir-los”. Per a Escolà, “aquest servei preserva el medi natural i ens ajuda a tenir una qualitat òptima de les nostres aigües”.

El servei inclou també la gestió dels residus retirats i la recollida de dades estadístiques i fotogràfiques sobre tot allò que es treu de l’aigua. A més, l’embarcació també té la funció de prevenció d’episodis de contaminació a les aigües i pot ajudar en salvaments marítims, operacions de remolc i comprovacions que el sistema abalisament estigui correcte.