Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Escola Barrachina ja és un punt de creació d’energia solar per a Sitges

La coberta de l’edifici acull 500 metres quadrats de plaques solars que generen energia per al centre educatiu i per a la futura Comunitat energètica de Sitges

L’Escola Esteve Barrachina ja s’ha transformat en un punt de generació d’energia neta, concretament d’energia solar, a través de 499,81 metres quadrats de plaques fotovoltaiques que s’hi han instal·lat a la coberta. L’energia que generin aquests aparells serviran per a la mateixa escola, però es calcula que també podran abastir el futur projecte de Comunitat energètica de Sitges. El cost dels treballs ha estat de 195.907,62€, procedents d’una subvenció de la Diputació de Barcelona.

La instal·lació d’aquestes plaques solars a la coberta de l’Escola Esteve Barrachina és un projecte fonamental per avançar cap a la Comunitat energètica de Sitges, un projecte municipal que fins ara tan sols tenia les instal·lacions fotovoltaiques de la coberta de l’edifici municipal de les Pruelles com a generador d’energia. La regidora de Transició ecològica, Carme Gasulla Blanco, ha remarcat que “l’Ajuntament aposta per les energies renovables per fer front a la crisi climàtica i, a Sitges, l’energia solar és evident que hi ha de tenir un paper important” i recorda que “a l’últim Ple vam avançar en l’ordenança per a la instal·lació de plaques solars”.

La instal·lació de plaques fotovoltaiques continua a Sitges. Aquest dilluns comencen els treballs per posar plaques solars d’autoconsum individual al Centre de Formació d’Adults i a l’Escola Agnès. Aquests treballs també estan subvencionats al 100% per la Diputació de Barcelona. L’Ajuntament de Sitges considera necessari dotar el equipaments municipals d’aquest tipus de generadors d’energia, perquè poden redueixen els costos energètics a llarg termini, fan baixar l’empremta de carboni i les emissions de gasos d’efecte hivernacle  i també fan minvar la dependència energètica de la xarxa electrònica convencional. A més, amb aquestes actuacions, l’Ajuntament dona suport a la transició energètica enviant un missatge positiu per fomentar la conscienciació i l'adopció de pràctiques similars per part d'altres actors socials i la ciutadania.

Les tres instal·lacions (Escola Esteve Barrachina, Centre de Formació d’Adults i Escola Agnès) és consideren espais idonis després d’haver analitzat la radiació solar, l’orientació i la inclinació de les cobertes proposades i els costos inicials associats.

La primera Comunitat energètica de Sitges podria engegar-se aquest mateix any, amb les persones inscrites i acceptades. Aquest és un projecte per unir persones consumidores d’energia generada ens instal·lacions fotovoltaiques de Sitges, segons els criteris i les taxes establerts pel mateix Ajuntament. Per a més informació del projecte, es pot enviar un correu a sostenibilitat@sitges.cat o bé omplir el següent formulari: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf_xGJIai3T8yjEy_6drDDpokzVzyt_vQsGgFsjUnxVZG4tSA/viewform .