Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Hort de can Falç estrena tendal per crear 240 metres quadrats d’ombra

La brigada municipal ha estat treballant des del 10 de juny per instal·lar els màstils, el tendal i els tensors.

L'Hort de Can Falç ja disposa, des d’aquest dimarts, d'una zona ombrejada gràcies a la instal·lació de tres tendals que sumen un total de 240 metres quadrats. La Brigada municipal ja ha completat els treballs, que han inclòs la instal·lació de màstils, tensors i cables longitudinals i transversals. La regidora d’Imatge i Via pública, Cristina Guiu Navarro, explica que “era una prioritat tornar a tenir una zona àmplia d’ombra a l’Hort de Can Falç, per garantir la comoditat i la salut de les persones, més quan ja estem a l’estiu” i afegeix que “hem aprofitat el canvi per reforçar les estructures de suport i dotar-nos d’un tendal fet amb una tela orgànica que s’adequa molt bé a l’entorn de Can Falç”.

La Brigada municipal va començar a treballar en la substitució del tendal el 10 de juny. Els treballs han consistit a col·locar tot l’equipament de màstils i sensors per assegurar un tendal de grans dimensions. Concretament, s’han instal·lat tres peces, que formen dues zones de 6 per 15 metres i una altra de 4 per 12 metres. L’operatiu ha enllaçat les obres amb els aparells de subjecció amb l’arribada del tendal, que està fet a partir de teles orgàniques que imiten l’efecte d’una ombra natural. Les característiques del tendal asseguren una cobertura del 90% dels rajos solars i una llarga durabilitat, ja que el material és lleuger i s’adapta al vent i l’aigua, amb un tractament antifongs.

L’Hort de Can Falç és un equipament públic situat al centre de la vila, que funciona com a parc públic amb un horari i que a l’estiu és molt utilitzat per organitzar-hi actes públics, com és el cas de l’exhibició de balls per Sant Bartomeu.  

Import

El cost del tendal ha estat de 8.000 euros que han estat finançats per la Diputació de Barcelona.