Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La ‘start-up’ Cornea Project impulsa la seva empresa puntera en biotecnologia al Centre d’Empreses Creatives

Pere del Campo, director del projecte
Pere del Campo, director del projecte
El projecte Kerastop de la sitgetana Cornea Project exemplifica l’èxit d’una empresa emergent en innovació oftalmològica que té la seu al Cd’EC de Sitges. L’empresa desenvoluparà kits de diagnòstic per la prevenció d’una patologia ocular. Actualment el Centre d’Empreses Creatives ha obert fins al 30 d’abril una nova convocatòria adreçada a les empreses vinculades a la innovació, la cultura i la creativitat, que vulguin optar a un despatx disponible

Cornea Project, una de les empreses més punteres en biotecnologia a la Unió Europea, està especialitzada en el tractament i diagnòstic de malalties oculars associades a la còrnia. Aquesta start-up sitgetana té des de fa un any la seva seu al Centre d’Empreses Creatives, i està formada per dos socis fundadors: Pere del Campo, director del projecte i diplomat en òptica i optometria, i Sigfrid Borràs, director financer. L’empresa disposa també d’un equip d’especialistes de gran rellevància en l’àrea de la biotecnologia i l’oftalmologia. 

Actualment, Cornea Project desenvolupa el projecte científic Kerastop i el seu director, Pere del Campo, explica que “l’empresa ha descobert els biomarcadors que es troben a la còrnia que estan directament relacionats amb el Queratocono, una patologia ocular progressiva i degenerativa de la còrnia, molt desconeguda que genera greus conseqüències als pacients que la tenen”. El Queratocono afecta una de cada 2.000 persones al món. Amb quinze anys d’experiència en aquesta patologia, Pere del Campo remarca que “el fet de tenir aquests biomarcadors i de poder detectar la patologia en un estat molt incipient farà que els pacients puguin ser tractats amb temps i s’evitin greus conseqüències com els transplantaments de còrnia”.

Fins ara, el projecte valida aquests marcadors a la Clínica Barraquer i a l’Hospital Germans Trias i Pujol i també als Estats Units, a la Universitat de Medicina de Harvard que es troba a Boston. Per a Pere del Campo, “una vegada validats, l’empresa espera aixecar la primera ronda d’inversió forta, que seria la sèrie A de més de 3 milions d’euros per desenvolupar el kit diagnòstic per a la prevenció del Queratocono. L’objectiu és poder tenir un kit disponible cap al 2022”.

Kerastop és un projecte d’I+D amb dues vies de finançament pública i privada. Com a empresa de biotecnologia i innovadora ha obtingut finançament de la Unió Europea, la Generalitat i l’estat espanyol. Fins ara, l’empresa ha obtingut finançament públic i privat al voltant dels 800.000 euros i els marcadors estan sota patent.

 

L’experiència de Cornea Project al Centre d’Empreses Creatives de Sitges

 

Aquest projecte punter de recerca i investigació en biotecnologia s’impulsa des del Centre d’Empreses creatives de Sitges. Pere del Campo reconeix que “tenia dues opcions: agafar una oficina al Parc científic de Barcelona i una altra era posar-nos a Sitges. Vaig decidir fer-ho a Sitges perquè visc a Sitges, volia tranquil·litat, estar amb la família i perquè el fet d’estar aquí i la proximitat amb l’aeroport és molt bona i quan no estic a l’oficina, viatjo a altres països. Pels serveis i el preu ja estem bé a Sitges, realment no tenim reunions sinó que són teleconferències. Una ‘start –up’ vol optimitzar els seus recursos econòmics i  ara mateix tenir la seu aquí ja ens va bé. Estem molt contents i ho recomano”.

L’empresa Cornea Project té previst créixer en tres anys, tenir 14 treballadors i facturar a les zones geogràfiques més importants del món. 

Cornea Project és l’última empresa que s’ha incorporat al Centre d’Empreses Creatives (Cd’EC). El Cd’EC és un servei que impulsa l’Ajuntament de Sitges i que ofereix a empreses locals, vinculades a la innovació, la creativitat i la indústria cultural, el lloguer d’un equipament amb serveis complementaris a uns preus per sota del mercat. L’any 2012 va obrir portes el Cd’EC al Sitges Centre de Disseny (avinguda de les Cases del Sord, número 3) i des d’aleshores s’han instal·lat 27 empreses.

Les empreses instal·lades al Cd’EC són un reflex del talent creatiu amb les noves tecnologies, però també amb altres àmbits de la creativitat. L’agència de publicitat Not on Saturday amb una gran projecció internacional, l’IAB i l’empresa AlbertoSperduto Entertainment dedicada a la creació d’espectacles, són algunes de les empreses que hi treballen. 

Al llarg dels anys també han tingut la seva seu al Cd’EC empreses que després han continuat la seva trajectòria professional a altres espais. És el cas de l’estudi de disseny gràfic Pasgràfic; l’empresa d’interiorisme i il·luminació, Mercè Rafecas; l’estudi de disseny gràfic,  Yellowtee; l’estudi d’arquitectura SG Arq de Sergi Gargallo, o el projecte Gully&Skills de consultoria de moda.

 

Convocatòria oberta fins al 30 d’abril 1 despatx

Fins al 30 d’abril les empreses dedicades a la creativitat, la cultura i la innovació poden presentar una sol·licitud per accedir a un mòdul del Centre d’Empreses. Les empreses candidates hauran de superar el procés de selecció, que valorarà la viabilitat del pla de negoci i la idoneïtat del negoci a l’activitat del centre. 

El centre ocupa 400 m² de la primera planta del Sitges Centre de Disseny i disposa de 10 despatxos de 15m2 i amb connexió a Internet. El Cd’EC ofereix un despatx a un preu de lloguer de 151,25 euros mensuals i la possibilitat de compartir serveis comuns com sales de reunions, zona d’ofimàtica amb impressores compartides i formació.

La sol·licitud es pot tramitar telemàticament a través de la carpeta ciutadana de l’Ajuntament de Sitges, Sol·licitud d'admissió al Centre d'Empreses Creatives