Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La 3a Mostra de Cinema LGTBIQ+ Endimaris encara la recta final

Un dels plats forts de la programació de les darreres jornades serà la projecció 'The Rocky Horror Picture Show' durant la qual els assistents podran viure l'experiència original de cantar gaudir, cantar, ballar i interactuar amb la pel·lícula.   Durant la gala de cloenda es farà entrega del Premi Endimaris al director 'Alejandro Marín per la seva pel·lícula 'Te estoy amando Locamente'.

Endimaris Sitges oferirà les darreres projeccions a partir d’aquest dijous amb una selecció de pel·lícules i presències per posar el punt final a aquesta tercera edició. ‘Framing Agnes’ serà l'encarregada d'encetar la segona part de la mostra. La protagonista d’aquest documental innovador és una una dona transgènere pionera que va participar en un estudi de gènere infame realitzat a UCLA als anys seixanta. Intèrprets trans com Angelica Ross (Pose), Jen Richards (Mrs. Fletcher) i Zackary Drucker (Transparent) fan representacions vívides i impecablement vintage per donar vida a artefactes innovadors de la història trans. Després de la projecció del documental tindrà lloc un cinefòrum amb la participació de Rosa Almirall, directora de Trànsit des de 2012 i Judith Juanhuix investigadora, doctora en física i activista trans.

El director britànic Matt Carter serà a Sitges divendres per presentar el seu film ‘In from the Side’, que mostra la relació amorosa entre dos jugadors de rugbi que hauran de decidir si ocultar els seus sentiments o destruir el seu club de rugbi que tant estimen. Després de la projecció el director participarà en un cinefòrum juntament amb representants del Rugby Club Sitges i Les Panteres Grogues. La jornada de divendres finalitzarà amb una sessió especial: la projecció de 'Maybe Someday' de la directora Michelle Ehlen.

L’endemà, dissabte, es projectarà el documental 'Zero. La revista que sacó del armario a un país' amb la presència del director del film Diego Sabanés i el fundador de la revista Miguel Àngel de la Fuente. La publicació Zero va ser fonamental en el debat sobre els drets civils a Espanya, com va ser el seu origen i el seu èxit posterior en una societat que estava ancorada en el passat.El documental compta amb entrevistes als protagonistes de les portades més famoses de la revista (Jesús Vázquez, Boris Izaguirre, Anabel Alonso, Nacho Duato, Eduardo Casanova, Alaska i Gaspar Llamazares) i també alguns dels seus columnistes habituals (Eduardo Mendicutti, Luis Antonio de Villena), i, fins i tot al Ministre de Cultura, Miquel Iceta.

En el marc d’aquesta mostra també es programarà la premiere espanyola de la comèdia filipina 'Where is the Lie?' que comptarà amb la presentació en directe des de Filipines del seu director Quark Henares; "On és la mentida?" un film en què una dona trans filipina va explicar com un grup de transfòbes li fa ver Catfishing el 2020.

La gran festa d'Endimaris Sitges arribarà dissabte a la nit amb la projecció 'The Rocky Horror Picture Show' durant la qual els assistents podran viure l'experiència original que acostuma a acompanyar la projecció del film. Amenitzat per 'La Pelos' el públic podrà gaudir, cantar, ballar i interactuar amb la pel·lícula.

La darrera jornada d’Endimaris Sitges serà diumenge amb la cloenda que anirà a càrrec del documental 'Little Richard. I am everything' de la directora Lisa Cortés. Durant la gala de cloenda es farà entrega del Premi Endimaris Sitges al director 'Alejandro Marín per la seva pel·lícula 'Te estoy amando Locamente'. El film guardonat es podrà veure en una sessió especial a les 16 h i després tindrà lloc un cinefòrum amb el director.

Les entrades per les projeccions de la Mostra Endimaris Sitges es poden adquirir a www.mostraendimarissitges.com

Galeria d'Imatges