Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La canonada d’aigües residuals que passava per les platges es comença a retirar

L’operació de trasllat del tub que passava per la sorra cap al passeig ha obligat a renovar les rajoles d’un tram del Passeig de la Ribera.

L’obra de trasllat de la canonada d’aigües residuals de les platges al passeig està arribant a la seva fase final. Aquesta setmana ja s’ha començat a fer la retirada física del tub d’aigües residuals que travessa la sorra, que ja fa dies que està inutilitzat perquè les aigües ja circulen per sota del Passeig de la Ribera. L’operatiu desplegat per aquest trasllat tenia l’objectiu final de retirar aquesta canonada de les platges, on estava exposada a temporals i possibles vessaments d’aigües residuals al mar.

El calendari de les obres segueix les previsions establertes. Un cop passat el Carnaval, el paviment provisional deixarà lloc a l’enrajolat nou de la part del Passeig de la Ribera-Fragata que s’ha hagut d’aixecar per passar-hi la nova conducció. Aquestes rajoles estan avalades pel Comitè del Patrimoni i mantindran la línia estètica de les que hi havia fins ara.

El regidor de Serveis urbans, Jaume Monasterio Miró, indica que “sabíem que era una obra en un espai emblemàtic de Sitges, però crec que podem dir que l’actuació està sent exemplar, perquè protegim el medi ambient de les platges i renovem les rajoles ajustant-nos al patrimoni sitgetà”. Monasterio afegeix que “per a nosaltres també és molt important complir amb els terminis establerts i que l’obra convisqui amb esdeveniments fonamentals per a Sitges, com ha estat el Carnaval”.

Aquesta obra de la nova canonada que enllaça La Fragata amb el Vinyet per sota del passeig es preveu que estigui acabada cap al mes de maig. Per Setmana Santa, però, els treballs obligaran a tallar algun tram del Passeig de la Ribera.