Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Comissió de Corpus i l’Ajuntament promouen el coneixement de la història de Corpus a través d’un àlbum de cromos

La iniciativa neix per divulgar la història d’aquesta festa i, alhora, per dinamitzar i donar a conèixer el comerç de proximitat. En total, es repartiran gratuïtament 2.500 àlbums de cromos a l’alumnat de cinc escoles de la vila. Els cromos es podran obtenir a partir del 30 de maig a 56 comerços de Sitges.

Amb l’objectiu de divulgar la història del Corpus, l’Ajuntament de Sitges repartirà 2.500 àlbums de cromos de manera gratuïta entre els alumnes d’infantil i primària de cinc escoles de Sitges (Esteve Barrachina, Miquel Utrillo, Maria Ossó, Escola Agnès de Sitges i Escola Pia). La iniciativa està impulsada per la Comissió de Corpus i la regidoria de Promoció Econòmica per donar a conèixer aquesta festa al públic infantil i, alhora, dinamitzar i potenciar el comerç de la vila.

A partir del dia 30 de maig, els nens i les nenes, de P3 fins a 6è de primària, rebran un l’àlbum ‘El Corpus de Sitges, flor i tradició’ i un sobre amb els primers 4 cromos als centres educatius després de tenir una explicació sobre la festa amb els materials que ha facilitat la Comissió de Corpus.

Per completar l’àlbum de cromos, que consta d’un total de 60 cromos, els infants hauran de visitar 56 comerços de Sitges on entregaran els cromos de forma gratuïta als nens i nenes. A l'àlbum hi ha indicat quin cromo està a cada botiga participant i, si no la coneixen, a les darreres dues pàgines hi ha el llistat amb les dades (adreces i les xarxes socials) de cada botiga.

El president de la Comissió de Corpus i investigador local, Eduard Tomàs, és l’autor del textos i destaca que “la Comissió de Corpus estem molt il·lusionats amb aquest àlbum, dissenyat per la dissenyadora gràfica sitgetana Anna Sànchez, membre de la Comissió, i il·lustrat per Judit Sànchez, que explica la història de la festa per a un públic infantil, de manera que es pugui fer pedagogia i potenciar el vincle amb el Corpus sitgetà a les noves generacions. En finalitzar l’àlbum, els nens i nenes tindran un llibre il·lustratiu del Corpus de Sitges, que servirà a les famílies i infants per conèixer encara millor la nostra festa".

El regidor de Promoció Econòmica, Guillem Escolà, destaca la feina de la comissió a qui “vol felicitar per la idea”  que segueix amb la línia amb què treballa la regidoria de vincular esdeveniments amb comerç per tal d’oferir al consumidor de les botigues de Sitges una experiència completa: “Aquesta acció de Promoció Econòmica segueix la línia de vincular els esdeveniments de Sitges amb el Comerç a través d’activitats com ja fem amb el Festival de Cinema i amb la Setmana de la Malvasia o el Patchwork i ara s’uneix el comerç amb el Corpus, una de les festivitats més estimades i arrelades a casa nostra per donar a conèixer la història la tradició d’aquesta festa i el comerç de proximitat, que està implicat en les nostres tradicions. Creiem que és fonamental que els més petits coneguin la història d’aquesta festivitat i, alhora, donar a conèixer el nostre comerç”. 

En total, la Comissió distribueix 2.500 àlbums, dels quals uns 2.100 són per a les escoles i la resta es podrà adquirir al Mercat Municipal fins exhaurir existències. En total hi ha més de 100.000 cromos que es podran recollir a les botigues fins a finals del mes de juny.

Aquesta iniciativa està impulsada per la Comissió de Corpus i compta amb el finançament de la regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Sitges.

Galeria d'Imatges