Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La corporació, entitats locals i formacions polítiques homenatgen el President Lluís Companys

L’acte institucional, el vespre del dijous 15 d’octubre, s’ha realitzat tal com estava previst amb les mesures sanitàries establertes. L’acte ha tingut lloc davant del monòlit en memòria de Companys. La Generalitat de Catalunya ha declarat avui dia de dol amb motiu del 80è aniversari de l’afusellament del qui va ser president de la Generalitat. Per aquest motiu, les banderes han onejat a mig pal a les dependències municipals.

L’Ajuntament de Sitges ha organitzat, avui dijous 15 d’octubre l’acte institucional d’homenatge al President Lluís Companys i Jover, a les 19.30 hores, davant del monòlit aixecat a la seva memòria, situat al barri dels Molins. La corporació i una desena d’associacions, entitats i partits polítics han realitzat la tradicional ofrena floral, aquest any marcada per l’actual situació sanitària.

Per evitar riscos i la propagació de la Covid-19, les diferents ofrenes s’han realitzat amb una diferència de 5 minuts i en grups reduïts, dues persones màxim en el cas de les entitats, i tampoc hi ha hagut el parlament institucional per evitar la concentració de persones a la via pública. L’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, ha explicat que “era un acte segur sanitàriament i creiem que era important celebrar-ho per recordar la memòria del president de la Generalitat, Lluís Companys, qui va ser afusellat per les tropes franquistes avui fa 80 anys. Les seves paraules estaven carregades de providència i són útils també per afrontar l’actual situació ja que destacaven la resistència per aconseguir el triomf. Cal recordar que a dia d’avui encara hi ha persones empresonades, inhabilitades o exiliades injustament per la defensa de les seves idees i llibertats”.

El Govern de la Generalitat ha declarat dia de dol a tot Catalunya, amb motiu del 80è aniversari de l’afusellament del president de la Generalitat, Lluís Companys i Jover. Durant tot el dia, les banderes han onejat a mig pal a les dependències municipals.

Les tropes franquistes van afusellar Lluís Companys, al fossar de Santa Eulàlia al Castell de Montjuïc. Aquest fet el va convertir en l’únic president europeu escollit democràticament que ha estat executat.