Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Generalitat aprova el Pla d’Usos 2022 per a les platges de Sitges

L’Ajuntament ha elaborat el Pla d’Usos basant-se en la realitat actual de les platges i el Servei del litoral de la Generalitat l’ha ratificat.

Les platges de Sitges ja disposen del Pla d’Usos per aquest 2022, després que el Servei del litoral de la Generalitat de Catalunya hagi aprovat el pla que l’Ajuntament de Sitges va posar sobre la taula a principis d’any. El regidor de Platges, Guillem Escolà, mostra la seva satisfacció perquè “la Generalitat ha ratificat el Pla que havíem fet des de l’Ajuntament, cosa que vol dir que l’havíem dimensionat correctament a la realitat d’avui de les nostres platges”.

Pel que fa als criteris que l’Ajuntament va establir amb la voluntat que el nou Pla d’usos guanyés en qualitat del servei, sostenibilitat i racionalitat, el Servei del litoral de la Generalitat els ha validat. Entre aquests criteris hi havia equilibrar els serveis i protegir els entorns naturals i patrimonials, redistribuir els serveis i potenciar ubicacions amb millor visió, garantir els serveis a totes les platges, adaptar-se a la realitat del litoral, reservar espais per a l’esport, la infància i la família i ubicar els serveis en zones on hi ha sorra tota la temporada.  

El regidor Escolà afegeix que “això significa que les persones  que s’han presentat per obtenir alguns dels lots de la licitació tenen la seguretat que podran disposar de les mateixes quantitats d’elements i metres quadrats descrits a la licitació”. Aquest procés d’adjudicació de les guinguetes de les platges es preveu que finalitzi properament.

A hores d’ara, amb l’aprovació del Pla d’Usos per part de la Generalitat, les escoles nàutiques que ja tenen adjudicació per part de l’Ajuntament poden ja començar a instal·lar i realitzar la seva activitat. Aquest Pla d’usos aprovat té una validesa fins el 2026, però la Generalitat revisa anualment la seva vigència, per tal que s’ajusti a la realitat de la platja.  

El Pla d’usos aprovat per l’Ajuntament té una validesa de 5 anys, fins el 2026. Cada temporada, però, s’envia al Servei del litoral de la Generalitat per a que autoritzi el de cada any, en funció de com estiguin les platges. En aquest sentit, l’Ajuntament pot fer petits canvis abans d’enviar-ho a l’aprovació anual per part de la Generalitat, malgrat que el Pla estigui aprovat per 5 temporades.