Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Junta de Govern Local reprèn la seva activitat normal a partir del 15 d’abril

Les sessions d’aquest òrgan executiu del govern municipal havien quedat suspeses el passat dia 16 de març amb ocasió de la declaració de l’estat d’alarma.

Les sessions setmanals de la Junta de Govern Local es reprenen a partir del proper 15 d’abril. Aquest òrgan, integrat per les 8 regidores i regidors de l’equip de Govern Municipal, i per funcionaris tècnics, s’efectuaran de forma telemàtica i es faran cada dimecres un cop a la setmana. Aquesta mesura arriba després de la celebració del primer ple telemàtic de la història, celebrat el passat 1 d’abril.

La suspensió de les reunions ordinàries dels òrgans de govern municipal (Junta de Govern, Comissions Informatives i Ple Municipal), formava part del decret que va signar l’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, el 16 de març pel qual s’establien mesures urgents de caràcter preventiu, de protecció i organitzaves, i que traslladava a la vila l’estat d’alarma, decretat per l’Estat, i també el confinament general de tot el territori català determinat pel Govern per evitar la propagació de la COVID-19.

La decisió de tornar a celebrar les reunions dels òrgans de govern municipal s’ha adoptat després de comprovar l’eficàcia de les mesures organitzatives adoptades per assegurar la continuïtat i el funcionament de l’administració municipal, i ha estat possible gràcies al desplegament dels recursos tecnològics, d’administració electrònica i de treball a distància dels quals s’ha dotat l’Ajuntament de Sitges en els darrers anys.

La regidora d’Organització, Carme Almirall, ha subratllat “amb aquesta mesura l’Ajuntament de Sitges vol comunicar a la ciutadania que estem preparats per respondre a situacions extraordinàries, com les que estem vivim en aquests dies. Disposem d’un equip tècnic i humà de gran nivell que ho fa possible i ho ha fet possible des del primer dia de la crisi”.

El retorn de la Junta de Govern Local també va acompanyada de la recuperació dels Plens Municipals. El primer s’ha celebrat l’1 d’abril, i estan previstos dos més en les properes setmanes: el 15 d’abril i el 29 d’abril.

La composició de la Junta del Govern Local està formada per l’alcaldessa Aurora Carbonell i les regidores i els regidors David Martínez, Júlia Vigó, Carme Almirall, Jaume Monasterio, Xavier Salmerón, Guillem Escolà i Eduard Terrado. També hi assisteixen el Secretari i la Interventora municipals.