Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Masia de Can Milà comença les obres aquest mes de juliol per esdevenir un nou Centre de Visitants

Can Milà acollirà el nou Centre de Visitants de Sitges
Can Milà acollirà el nou Centre de Visitants de Sitges
L'actuació forma part d'un projecte FEDER coordinat pel Consell Comarcal per posicionar el Garraf cap a un turisme sostenible i de qualitat a partir dels valors del patrimoni natural i cultural del territori.

La Masia de Can Milà i el seu entorn s’adequaran per esdevenir el nou Centre de Visitants de Sitges. La segona quinzena de juliol començaran les obres, que tindran una durada de 12 mesos i que inclouran les reformes necessàries als dos edificis ja existents (casa principal i edifici de servei), a més d’una actuació als voltants. Concretament, es preveu arreglar el jardí i preparar una zona per a que sigui un aparcament per al públic que visiti Can Milà. En una fase posterior, està previst crear un nou equipament per a sala d’actes, conferències, exposicions i presentacions.

L’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, ha destacat que “amb aquest nou projecte volem fer un pas endavant amb el model d’atenció turística oferint un servei ampli que ens permeti avançar cap a un model turístic competitiu, sostenible i de qualitat”. El nou regidor de Turisme, Luis Miguel Garcia, ha afegit que “el sector turístic evoluciona constantment i cal, no només adaptar-se, sinó també treballar per avançar-se a les noves tendències i per poder donar resposta a les necessitats canviants dels usuaris”.

L’objectiu de l’Ajuntament és convertir el nou Centre de Visitants de Can Milà, ubicat en una de les vies principals d’entrada a Sitges, en un punt clau per donar a conèixer, difondre i comercialitzar els recursos turístics de la destinació, fent un pas qualitatiu respecte a la funció tradicional de les oficines turístiques. El Centre de Visitants serà un lloc de referència logística i informativa que permetrà als visitants optimitzar el temps que passen al municipi, un servei fonamental per oferir una millor experiència al turista, visitant i ciutadà en un context canviant.

A més, Can Milà també acollirà els despatxos de la regidoria de Turisme, sales de reunions, un espai polivalent  i una àmplia zona verda oberta al públic.

El proper dilluns, 13 de juliol, tindrà lloc un acte institucional per formalitzar l’inici de les obres, al que assistiran l’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, i la presidenta del Consell Comarcal, Abigaíl Garrido.

Les obres de millora de Can Milà i el seu entorn tenen un cost de 593.608,77€, dels quals l’Ajuntament n’assumirà 225.667€. La resta del pressupost de les obres el cobrirà principalment el fons FEDER, tot i que es comptarà també amb una ajuda provinent de la Diputació de Barcelona.

Aquesta actuació forma part del projecte Garraf: camins, patrimoni i natura, impulsat pel Consell Comarcal i els ajuntaments dels sis municipis de la comarca, per posicionar el territori entorn dels seus valors de patrimoni natural i cultural.