Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Mobile Week s'estrena a Sitges amb dues conferències sobre tecnologia quàntica i la Web3

El Miramar Centre Cultural acollirà els dies 4 i 5 de maig les conferències ‘Quàntica’ i ‘Web3: identitat, criptomonedes i valors’, a càrrec dels experts Alfonso Rubio i Jaume Catarineu, respectivament

La Mobile Week, l’espai de reflexió, debat i participació sobre l’impacte de la tecnologia a la societat que se celebra a Catalunya del 25 d’abril al 28 de maig, arriba a Sitges amb dues conferències.

La primera d'elles serà de la mà del consultor Alfonso Rubio, qui parlarà sobre l'impacte de la tecnologia quàntica en la societat actual. Aquest tipus de tecnologia, basat en la superposició de la matèria, pot desenvolupar un tipus de computació diferent de la tradicional, capaç d'emmagatzemar moltíssimes dades i operar amb algoritmes més eficaços, segons els experts.

La tecnologia quàntica està present els debats per la seva importància per l’aprofitament que se’n podria fer, com ara crear una nova generació de superordinadors capaç de superar les limitacions de la informàtica clàssica.

El conferenciant, Alfonso Rubio, és cofundador i director executiu de l’empresa Entanglement Partners; cofundador de Multiverse Computing; president de Barcelonaqbit-bqb i del Sitges Innovation Club; i secretari general de la Quantum World Association-QWA). Rubio és també ambaixador de la Reserva Mundial de la Biosfera de la UNESCO de La Palma.

La segona de les conferències parlarà sobre la Web3, el futur servei a Internet que remodelaria la web tal i com es coneix actualment, i que podria projectar el futur de les criptomonedes i altres valors.

La conferència serà en aquesta ocasió a càrrec de Jaume Catarineu, CEO i fundador d’Ubiquat, empresa especialitzada en monedes socials urbanes; fundador d’Ethixchain, empresa de traçabilitat i testimoni de valors ètics sobre Blockchain; i vicedegà del Col·legi Oficial d’Enginyeria en Informàtica de Catalunya).

També Sant Pere de Ribes ofereix les conferència ‘Metavers’ a càrrec d’Álex Moga, especialista en transformació digital i Blockchain, el proper 11 de maig, així com dos tallers; un de digitalització per a persones emprenedores, petits comerços i PYMES i un segon sobre màrqueting digital, els dies 12 i 13 de maig, a càrrec d’Albert Gil López, CEO i fundador de l’agència de màrqueting digital TOP Brand.

Les conferències de Sitges i Sant Pere de Ribes se sumen a la resta d’activitats de 15 territoris catalans que conformen l’edició de 2022 de la Mobile Week, que va néixer per apropar la innovació tecnològica a través d’activitats públiques i gratuïtes per debatre, analitzar i experimentar sobre l’impacte de la transformació digital a la ciutadania.

 

Conferències a Sitges

Conferència ‘Quàntica’

4 de maig, de 19 a 20.30 h

Miramar Centre Cultural de Sitges

Conferència sobre com impacta la tecnologia quàntica en la societat actual a càrrec d’Alfonso Rubio al Miramar Centre Cultural de Sitges.

 

Conferència ‘Web3: identitat, criptomonedes i valors’

5 de maig, de 19 a 20.30 h

Miramar Centre Cultural de Sitges

La web3 ja està aquí. I ens porta una nova identitat digital més segura i programable. A més, gràcies a Blockchain, la nova Internet connecta més que mai els móns físic i virtual. I, en ells, podem interactuar i intercanviar Tòkens de valors. Les monedes socials del futur les construirem entre tothom.

 

Més informació a https://mweek.com