Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Policia Local de Sitges impedeix una festa il·legal a Vallpineda per celebrar la revetlla de Sant Joan durant tres dies seguits

L’Ajuntament de Sitges ha obert un expedient sancionador que comportarà una multa econòmica i es valorarà la revocació de la llicència d’habitatge d’ús turístic.

Durant la revetlla de Sant Joan, la Policia Local de Sitges va rebre queixes veïnals pel soroll d’una festa privada amb música que es celebrava a la urbanització de Vallpineda. Una patrulla d’aquest cos policial va personar-se a l’habitatge que era d’ús turístic on hi havia aplegades més de 300 persones. La festa, programada per a tres dies seguits, s’anunciava a través de grups privats (watsapp) i per accedir-hi calia comprar l’entrada a través d’una plataforma online a un preu de 25 euros si era de manera anticipada i 50 al mateix lloc. A més, la celebració comptava amb seguretat privada, wc portàtils, entre d’altres serveis.

Els agents, que van desplaçar-se fins a la casa, van poder observar com els assistents a la festa que estaven a diferents zones de l’interior, al jardí i a les terrasses generaven molèsties al veïnat i alhora no respectaven les normes de seguretat decretades per les autoritats sanitàries a causa de la Covid-19; no portaven mascareta ni mantenien la distància de seguretat en cap moment.

La Policia Local va aixecar diverses actes la nit de la revetlla a la festa i va tenir coneixement que l’esdeveniment estava programat per a dos dies més. Durant el matí del 24 de juny, la policia local va posar en marxa un operatiu especial per controlar els accessos a la casa i evitar que hi entrés gent per a la segona de les convocatòries.

La ràpida actuació i reacció de la policia local va permetre evitar que la festa es pogués desenvolupar els dies 24 i 25, tal com estava previst. Els serveis tècnics i jurídics de l’Ajuntament de Sitges han obert un expedient sancionador que comportarà una multa econòmica i es valorarà la revocació de la llicència d’habitatge d’ús turístic. La casa estava donada d’alta com a habitatge d’ús turístic, però la festa era il·legal.

La Policia Local va realitzar entre les 20.00 hores del dia 23 de juny i les 08.00 hores  31 serveis, dels quals 15 van ser per atendre festes privades. Això significa que un 50% dels serveis de la policia durant la revetlla de Sant Joan van ser per aquest motiu.