Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Policia Local de Sitges obtindrà dades de matrícules europees implicades en infraccions

L'obtenció de dades es farà a través del sistema Eucaris on qualsevol país europeu pot consultar les dades dels vehicles, titulars i propietaris de forma immediata

Amb la finalitat de prevenir i perseguir delictes, la Policia Local de Sitges obtindrà dades personals relacionades amb vehicles europeus gràcies a la lectura de matrícules europees, que hagin estat implicades en infraccions, il·lícits o assumptes administratius així com actes de delinqüència transfronterera.

L'obtenció de dades es farà a través del sistema Eucaris on qualsevol país europeu pot consultar les dades d’un vehicle d’un altre país, del seu titular i del seu propietari de forma immediata, utilitzant l’aplicació web i introduint el número de matrícula o  el número d’identificació del vehicle (VIN).

Des del seus inicis, Eucaris ha estat utilitzat per unitats policials dedicades al trànsit per qüestions de tinença il·lícita de vehicles, de terrorisme o de blanqueig de capitals, però darrerament s'ha ampliat la seva utilitat amb la consulta de matrícules per a infraccions menors.

El regidor de Governació, José Maria Martínez, ha explicat que "l'intercanvi immediat de dades entre països pot contribuir a apujar l'índex de seguretat i prevenció de delictes". Martínez considera “les eines tecnològiques aporten solucions en seguretat que els cossos policials poden aprofitar per millorar el servei. En aquest sentit, estem treballant en altres accions també per a contribuir a assolir els millots resultats en seguretat”.