Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Policia local imposa 64 sancions per incomplir normatives contra la COVID19

El cap de setmana suma la majoria de les denúncies, amb 52 sancions en els tres dies.

La Policia Local de Sitges ha notat un increment de l’incompliment de les mesures adoptades per lluitar contra la COVID19, ja que en la darrera setmana ha hagut d’interposar 64 denúncies sota aquest concepte. La gran majoria, 52 casos, s’han concentrat en divendres, dissabte i diumenge, mentre que de dilluns a dijous els casos sancionables han estat inferiors.  

Dilluns 30 de novembre, la Policia local denunciava 3 casos per incompliment de normatives respecte la COVID19, sobretot respecte el trencament del confinament nocturn (de 22h a 6h). En canvi, dimarts no es va registrar cap denúncia, malgrat que dimecres es van tornar a detectar 3 casos en tot el dia. El dijous, la xifra va pujar lleugerament fins a les 6 denúncies, però la xifra es va elevar als 17 casos el divendres (la majoria per trencament injustificat del confinament nocturn). Dissabte va ser el dia amb més denúncies, que van arribar a ser 22 i ahir diumenge es tancava la setmana amb 13 infraccions denunciades més.

L’Ajuntament de Sitges recorda que cal acreditar correctament l’excepcionalitat de no complir amb el confinament nocturn o el municipal de cap de setmana, a través de documentació que es pugui mostrar en els controls policials. Aquests documents van des de la justificació d’un servei essencial per part de l’empresa o l’administració pública fins a certificats d’autoresponsabilitat per a casos concrets, que es poden descarregar al web de la Generalitat de Catalunya: https://certificatdes.confinapp.cat/#/.