Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Policia Local incrementa els controls als carrers per evitar l’incompliment de l’estat d’alarma

Des de l’inici del confinament, la Policia Local ha interposat 142 denúncies per incompliment de l’estat d’alarma
Des de l’inici del confinament, la Policia Local ha interposat 142 denúncies per incompliment de l’estat d’alarma
Des de l’inici del confinament, la Policia Local ha interposat 142 denúncies a ciutadans que incomplien l’estat d’alarma.

Els controls de la Policia Local als carrers i als principals eixos viaris de Sitges han augmentat amb l’objectiu de garantir que s’incompleixen les mesures decretades per l’estat d’alarma. Des del passat dia 15 de març i fins a aquest dijous 26 de març, la Policia Local ha imposat un total de 142 denúncies a ciutadans i ciutadanes per l’incompliment del confinament, seguint l’article 36.6 de la llei 4/2015 de protecció ciutadana. Les sancions interposades són d’entre 601€ i 30.000€.

Els dies que més denúncies s’han posat han estat el dimecres 25 de març amb 28, el diumenge 22 de març amb 27, el dissabte 21  de març amb 21 i el divendres 20 de març amb 20. 

Els agents de la Policia Local no només patrullen en vehicles policials pels carrers per informar i avisar les persones que surten de casa per passejar sinó que també estableixen controls de vehicles per comprovar els motius del desplaçament.

La mobilitat es limita a determinades activitats com l’adquisició d’aliments, productes farmacèutics de primera necessitat, entitats financeres i assegurances, desplaçament al lloc de treball, retorn a la residència habitual, atenció i cura a menors d’edat, gent gran i altres persones especialment vulnerables. Tota la mobilitat s’ha de fer sempre individualment excepte quan es tracta d’un acompanyament a persones amb discapacitat o altra causa justificada, tal com especifica el departament de protecció civil.  Consultar enllaç.

La regidoria de Governació de l’Ajuntament apel·la a la col·laboració ciutadana i a la responsabilitat individual i col·lectiva i, també, a la importància de quedar-se a casa com a mesura de contenció per evitar la propagació del coronavirus.