Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Policia Local intensifica els controls a Sitges per evitar l’incompliment de l’estat d’alarma

La Policia Local intensifica els controls a Sitges per evitar l’incompliment de l’estat d’alarma

La Policia Local manté els controls als carrers i als principals eixos viaris de Sitges amb l’objectiu de garantir que es compleixen les mesures decretades per l’estat d’alarma. Des del passat dia 15 de març i fins a aquest dimecres 9 d’abril, la Policia Local ha imposat un total de 321 denúncies a ciutadans i ciutadanes per l’incompliment del confinament, seguint l’article 36.6 de la llei 4/2015 de protecció ciutadana. Les sancions interposades són d’entre 601€ i 30.000€.

Aquest dijous la Policia ha detingut a una persona per desobediència als agents de l’autoritat. En aquest sentit, la regidoria de Governació de l’Ajuntament apel·la a la col·laboració ciutadana i a la responsabilitat individual i col·lectiva i, també, a la importància de quedar-se a casa com a mesura de contenció per evitar la propagació del coronavirus.

Els dies que més denúncies s’han posat han estat el dissabte 4 d’abril (35 denúncies), el diumenge 5 d’abril (24 denúncies), el 25 de març amb 28, el diumenge 22 de març amb 27, el dissabte 21  de març amb 21 i el divendres 20 de març amb 20. 

Els agents de la Policia Local estableixen diferents controls de mobilitat de vehicles i persones per comprovar els motius del desplaçament i en funció dels criteris establerts pel Ministeri de l’Interior. Des d’avui dijous i fins el proper dilluns, la Policia portarà a terme un dispositiu especial amb motiu de la Setmana Santa per vetllar pel compliment de les normes de mobilitat, i ha planificat un control específic per a dilluns de Pasqua. Aquests controls aniran en coordinació amb els dispositius planificats pel cos dels Mossos d’Esquadra.

Des de l’Ajuntament es recorda que la mobilitat es limita a determinades activitats com l’adquisició d’aliments, productes farmacèutics de primera necessitat, entitats financeres i assegurances, i atenció i cura a menors d’edat, gent gran i altres persones especialment vulnerables. Tota la mobilitat s’ha de fer sempre individualment excepte quan es tracta d’un acompanyament a persones amb discapacitat o altra causa justificada, tal com especifica el departament de protecció civil.