Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Policia local sanciona 50 casos per incomplir mesures antiCOVID19

Fotografia d'arxiu
Fotografia d'arxiu
L’operatiu especial de Setmana Santa també ha incidit sobre la venda ambulant no permesa i el compliment de mesures sanitàries a bars i restaurants. En total la Policia Local ha realitzat 494 serveis

La Policia Local ha hagut d’incoar 50 sancions entre el dilluns 29 de març i el 5 d’abril. El dia amb més incompliments detectats va ser Divendres Sant, amb 14 casos (13 a la franja nocturna); seguit de dissabte amb 13 expedients i Dijous Sant amb 10 casos més (tots a la nit). La resta de dies les xifres davallen notablement: el dimarts, dimecres i el Dilluns de Pasqua es van registrar 4 expedients cada dia, però diumenge no n’hi va haver cap i el dilluns 29 de març tan sols un.

L’operatiu policial especial de Setmana Santa ha incidit en una doble vessant: el control dels horaris i mesures sanitàries a establiments i el control de la venda ambulant il·legal.

Pel que fa al control de la venda ambulant il·legal, la Policia Local ha dut a terme un dispositiu especial al passeig de la Ribera, la Fragata, la Platja de Sant Sebastià, el Racó de la Calma, Balmins i la Plaça Eduard Maristany (estació del tren), informant els venedors que s’hi trobaven que no podien ser-hi. En algun dels casos, es va decomissar material divers a punt per a la seva venda a la via pública. El mateixos controls també es van realitzar el dissabte 4 d’abril i el diumenge 5 d’abril. Seguint les mateixes directrius, els venedors van recollir les seves pertinences quan se’ls va indicar que no tenien permís per vendre a la via pública, mentre que es va evitar que altres venedors s’instal·lessin a Sitges. 

Pel que fa al sector de la restauració, les patrulles de la Policia Local han constatat  que la majoria dels establiments s’han ajustat a la normativa sanitària i han tancat en l’horari establert. Malgrat aquesta tònica dominant, s’han interposat un total de 8 denúncies a establiments per incompliment de les mesures de seguretat sanitàrie, entre les quals tenir taules amb més comensals dels permesos o bé per no tancar a les 5 de la tarda. En aquest sentit, es van detectar negocis oberts a les 17.25h, a les 17.48h i a les 18.40h. A més, en el darrer cas es van trobar una trentena de persones a l’interior de l’establiment. També es va fer saber a tres negocis que la cua de la seva clientela havia de respectar les distàncies entre bombolles de convivència i no col·lapsar la via pública. En un últim cas, es va notificar al propietari que l’aforament de la terrassa excedia el límit permès.

El cos policial de Sitges també ha hagut d’intervenir en altres actuacions aquests dies de Setmana Santa, com un incendi en la cuina d’un hotel al passeig de la Ribera, amb desallotjament preventiu de la clientela i veïnat; la protecció d’una dona per un delicte de violència de gènere divendres passat o en un altre cas d’una baralla, aquest dilluns, entre un home i una dona que tenien ordres d’allunyament recíproques. En total s’han realitzat 494 serveis entre aquests dies de Setmana Santa.