Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La regidoria de Platges de l’Ajuntament Sitges posa en marxa un nou servei de neteja de plàstics al litoral sitgetà

L'equip d'informadors inicia avui el seu servei
L'equip d'informadors inicia avui el seu servei
El nou servei començarà l’1 de juliol i s’allargarà durant els mesos de juliol i agost. 30 informadors s’encarregaran a partir d'avui divendres, 26 de juny, de controlar l’aforament de les platges i d’informar els banyistes i visitants sobre les mesures de seguretat dictades per les autoritats sanitàries.

La regidoria de Platges de l’Ajuntament de Sitges posarà en marxa properament un nou servei de neteja al litoral sitgetà. Es tracta d’una embarcació que netejarà l’aigua de les platges del municipi a través d’una embarcació sostenible.

El regidor de Platges, Guillem Escolà, explica que “a més de treballar per la qualitat de les nostres platges que ens ha permès aquest any obtenir el reconeixement de 5 banderes blaves i vetllar per la seguretat sanitària, des de la regidoria de Platges busquem també  la sostenibilitat de les nostres platges, i en aquest sentit, a partir del 1 de juliol hi haurà el vaixell elèctric que netejarà el nostre litoral de plàstic durant els mesos de juliol i agost”. A més d’aquest nou servei, s’instal·laran boies submarines que absorbeixen microplàstics de l’aigua i punts nets de recollida selectiva a diverses platges. També es repartiran 50.000 cendres biodegradables per preservar les platges de les burilles.

Guillem Escolà afirma que “Sitges està fent aquest estiu un gran esforç per fer millores a totes les platges i tenir-les a punt amb el mínim risc i el màxim gaudi. Tot i les dificultats d’aquest any pel temporal Gloria i per la pandèmia de la Covid-19, hem fet noves rampes d’accés, canalització de rieres, banys nous i també treballem per millorar el respecte pel medi ambient”.

Pel que fa al control de l’aforament, el nou equip de 30 informadors, contractats per l’Ajuntament de Sitges, s'encarregaran fins al 24 de setembre, d’informar els banyistes i visitants sobre les mesures de seguretat establertes en el marc de la pandèmia del coronavirus com (cal mantenir una distància de seguretat entre persones d’1,5 metres). També informaran els usuaris de les platges sobre la normativa de la ordenança de platges que regula la prohibició, entre d’altres aspectes, de la venda ambulant.

L’apartat web www.sitges.cat/platges actualitzarà de forma automàtica les dades sobre l’aforament de cadascuna de les platges amb la informació introduïda per les informadores i els informadors. Les torretes informatives, que s’instal·laran a totes les platges, contindran aquestes dades i també tota la informació necessària per gaudir de l’oci a la costa d’una manera responsable. El sistema funcionarà indicant el percentatge d’ocupació. En cas que l’ocupació sigui alta, d’entre el 60 i el 80 per cent, es recomana anar a altres platges amb menys afluència de persones. Finalment, si l’aforament permès arriba al 100% suposarà la prohibició d’accedir a la platja per garantir la seguretat de totes i tots. Des de l’ajuntament, es recomana consultat l’estat de les platges abans de sortir de casa. També al web sitgesanytime.com, a l’apartat de platges, s’actualitza l’estat de les platges 2 cops al dia, de dilluns a diumenge.

El president de l'Associació de Platges de Sitges, Manel Martínez, assegura que “tenim moltíssimes ganes de tornar a donar vida a les nostres platges, que la gent hi vingui i gaudeixi d'elles i dels serveis. Tot i les dificultats inicials, cada vegada som més optimistes”. Martínez afegeix que el retrobament “és segur. Hem elaborat el nostre propi protocol de seguretat que hem unit al de l'Ajuntament de Sitges per a una màxima garantia per als visitants i per als nostres operaris”. Més enllà de la seguretat, Manel Martínez destaca també que “poques localitats poden oferir tanta varietat i sens dubte, ara pot ser un moment ideal per a descobrir noves platges o per triar segons et vingui de gust aquell dia”. 

 

Campanya promocional Sí, a Sitges

Les 32 platges i caletes de Sitges, distribuïdes al llarg de 18’4 quilòmetres de litoral, estan obertes des de fa setmanes i ja han començat a rebre els primers turistes de l’estat o procedents d’un país de l’espai Schengen.

La regidoria de Turisme potencia, aquest estiu atípic i en plena etapa postcovid, unes platges segures i amb bona qualitat d’aigua i sorra en el marc de la campanya recuperació turística ‘Sí, a Sitges’.

En paral·lel a l’oferta de sol i platja, també destaca el turisme gastronòmic, el de lleure, d’esport, de shopping i el cultural. Els turistes i visitants tindran música en directe a tocar de la platja, ja que al passeig de la Ribera es programaran els dies 25 i 26 de juliol i 1 i 8 d’agost 8 concerts sota el nom d’Imprescindibles.