Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La regidoria de platges inicia avui els treballs d’arranjament a les platges amb mancança de sorra

El servei de salvament i socorrisme s’ha iniciat aquest divendres passat, de 12 a 18 h, a les platges de Les Botigues, Garraf, Aiguadolç, Balmins i Sant Sebastià i també des de La Fragata fins a les Anquines. Progressivament s’anirà ampliant el servei que s’allargarà fins al 17 d’octubre.

La regidoria de Platges de l’Ajuntament de Sitges inicia a partir d’avui dilluns, 7 de juny, les tasques d’arranjament mitjançant la retroexcadora per aportar sorra a les platges que actualment tenen dèficit. La primera actuació comença a la Platja de Bassa Rodona, i seguirà a les de l’Estanyol i Riera Xica. El treballs consisteixen en moure la sorra de la mateixa platja on està més acumulada i traslladar-la als espais on n’hi ha menys per anivellar-la al màxim.  Per tal de minimitzar possibles molèsties als usuaris de les platges i als veïns de la zona, les tasques es faran a partir de les 7 de la tarda.

Les platges de les Anquines / Terramar, Aiguadolç i Garraf han estrenat aquest any dutxes i rentapeus que s’han substituït per les antigues d’obra. A partir de la setmana vinent s’instal·laran les dutxes i els rentapeus a la resta de platges. La Junta de Govern Local ha aprovat avui dilluns l’adjudicació a l’empresa que s’encarrega del servei d’instal·lació de les dutxes i els rentapeus, la posada a punt i el manteniment de la xarxa d’aigua potable de les platges de Sitges, així com els bancs i les bases de fusta per a les passares de les dutxes i rentapeus.

Aquesta setmana també s’inicia l’abalisament de zones de bany i també es posen boies de neteja de microplàstics a les platges de Sitges. El servei de neteja del litoral, que aquest any s’amplia a sis dies a la setmana, començarà el 15 de juny i fins el 15 de setembre.

Paral·lelament, les platges de Sitges compten ja amb el servei de banys mòbils, i el 15 de juny s’amplia a 8 hores l’horari dels banys de la platja de Sant Sebastià, de Terramar i el d’Aiguadolç. En un altre àmbit, s’està enllestint totes les instal·lacions de zones d’ombra, i també el servei de cadires amfíbies per a persones amb mobilitat reduïda. En aquest sentit, aquest servei s’ofereix a més platges respecte el 2020 sent un total de 9 platges que disposaran de les cadires amfíbies.

En els propers dies es posaran també més punts nets (zona de contenidors) a les diferents platges, es distribuiran cendres biodegradables (disponibles a les guinguetes, a l’oficina de turisme o l’OAC), i es col·locaran cendres fixes a diferents accessos de les platges.

El regidor de Platges, Guillem Escolà, destaca que “treballem per potenciar les platges i oferir la millor qualitat i serveis per a les nostre platges. Cada any anem incorporant millores en aquesta línia”. El regidor recorda que enguany “Sitges ha augmentat el número de platges amb bandera blava, passant de les cinc de l’estiu anterior a les nou d’aquest 2021” fet que considera que “és un gran reconeixement a l’esforç dut a terme”. Les platges que han assolit aquesta distinció són les de Les Botigues, Marina d’Aiguadolç, Sant Sebastià, La Ribera, la Barra, Garraf, Balmins, L’Estanyol i Terramar.

Servei de salvament i socorrisme

El servei de salvament i socorrisme ha començat aquest divendres passat. De moment, treballen 18 socorristes de 12 a 18 h a les platges de Les Botigues, Garraf, Aiguadolç, Balmins i Sant Sebastià i també des de La Fragata fins a les Anquines. Progressivament s’ampliarà l’horari i també el personal d’aquest servei.

De l’11 al 25 de juny l’horari serà d’11 a 18 hores. En temporada alta des del 26 de juny i els mesos de juliol i agost treballaran 27 socorristes per vigilar les platges del terme municipal de Sitges i també s’afegirà el servei de vigilància i socorrisme a Cala morisca i Cala Ginesta. A partir del 26 de juny el servei serà de 10 a 19 hores a totes les platges i es mantindrà aquest horari fins al 5 de setembre. Del 6 al 26 de setembre serà novament d’11 a 18 hores i del 27 de setembre al 17 d’octubre es mantindrà un horari de 12 a 18 hores.

El servei de salvament i socorrisme es complementa amb els bombers, que abans d’iniciar la temporada van rebre una formació en salvament marítim.