Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La regidoria de Turisme de Sitges preguntarà l’opinió als residents de la Fragata i el Passeig de la Ribera sobre l’activitat turística

L’Ajuntament de Sitges impulsa l’estudi de capacitat de càrrega de la zona de la Fragata i Passeig de la Ribera, una eina que permetrà seguir millorant la gestió de l’activitat turística, a partir de dades reals. Per aconseguir la informació, el consistori convoca el 15 de juny una reunió virtual a través de la plataforma Zoom a les 16 h per als residents de la zona que en el seu nucli familiar no hi hagi membres que percebin ingressos relacionats amb l’activitat turística, i una altra trobada telemàtica a les 18 h per a residents que en el seu nucli familiar sí que hi hagi membres que percebin ingressos relacionats amb l’activitat turística. Per poder registrar-se a aquesta iniciativa cal enviar un correu electrònic a turisme@sitges.cat.

La Regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Sitges, en el marc de l’acompliment del Pla d’Acció 2020, duu a terme en col·laboració amb l’empresa In2Destination l’estudi de capacitat de càrrega de la zona de la Fragata i Passeig de la Ribera.

Aquest estudi s’aborda des de les 5 dimensions de la sostenibilitat: Territorial, Econòmica, Mediambiental, Governança i Social i serà una important eina que permetrà seguir millorant la gestió de l’activitat turística, a partir de dades reals, rigoroses i ben estudiades. Actualment s’està treballant en la fase 1 de diagnosi i properament s’abordarà la fase 2 de proposta de recomanacions i pla d’acció.

Per tancar la primera fase, l’Ajuntament convoca el dia 15 de juny dos focus grup virtuals per saber l’opinió de residents que viuen a la zona de la Fragata i Passeig de la Ribera. El primer grup farà la reunió virtual a les 16.00 hores i s’adreçarà a aquells residents que en el seu nucli familiar (llar) no hi hagi membres que percebin ingressos relacionats amb l’activitat turística. El segon grup es reunirà el mateix dia però a les 18.00 h i aplegarà residents que en el seu nucli familiar sí que hi hagi membres que percebin ingressos relacionats amb l’activitat turística. Per poder registrar-se, cal enviar un correu a turisme@sitges.cat. Les dues reunions virtuals es faran a través de la plataforma Zoom i totes les persones que hagin fet correctament el procés de registre rebran en el seu correu electrònic enllaç per poder accedir a les reunions.

A través d’aquesta iniciativa, l’Ajuntament de Sitges preguntarà l’opinió dels residents d’una zona  per tenir-la en compte per a la gestió de l’activitat turística ja que s’aposta per prendre decisions consensuades. A més, al final, els residents d’aquests indrets són els que reben els impactes pel propi desenvolupament de l’activitat turística.

L’estudi de càrrega de la zona de la Fragata i Passeig de la Ribera s’emmarca en la línia de treball engegada per la Regidoria de Turisme l’any 2016, quan Sitges va obtenir la certificació Biosphere Destination, i que acredita la vila com una destinació que aposta per un desenvolupament sostenible.