Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La regidoria de Turisme tanca amb el Consell Assessor un any de canvis estratègics

La regidoria de Turisme presenta el tancament de l’any davant el Consell Assessor. Un 2020 marcat per la pandèmia i la campanya Sí, a Sitges. Els estudis realitzats enguany donaran peu ara al nou pla estratègic de turisme que definirà els eixos principals de la principal activitat econòmica de Sitges.

La regidoria de Turisme ha presentat aquest dilluns el tancament de l’any 2020 davant el Consell Assessor. Un any que ha estat marcat per la pandèmia de la Covid-19, els canvis constants i la campanya promocional Sí, a Sitges. La reunió ha servit també per donar compte de l’estat d’execució del pressupost actual i fer el primer avançament de les accions previstes per desenvolupar el 2021. De cara l’any vinent, la mirada està posada en la recuperació dels principals esdeveniments de Sitges que, tal com assegurava l’Alcaldessa, “és fonamental comptar de nou amb el nostre calendari anual d’esdeveniments però cal ser prudents i esperar l’evolució de la pandèmia. No obstant, alguns dels festivals ja estan treballant per al 2021 adaptant-se a mesures de restriccions d’aforament, per exemple”.

La sessió ha permès també presentar diferents estudis realitzats o que estan en desenvolupament com el de l’Estudi de capacitat de càrrega de la destinació i el Perfil del visitant que complementarà les dades de l’opinió del residents vers el turisme i del Perfil del turista. Precisament d’aquest últim segment, d’aquí a poques setmanes es tindran les dades del Perfil del turista 2020 que permetran avaluar quina ha estat la realitat turística del municipi i establir estratègies per als propers mesos.

Un altre punt destacable del 2020 ha estat l’increment de pressupost destinat al Marketing digital creant nous apartat web adequats a les necessitats del moment, reforçant les campanyes publicitàries tant en les xarxes socials com en formats de display, i la recent estrenada web en alemany.

Una de les accions més importants també realitzades aquest 2020 ha estat l’inici de les obres de Can Milà, el que serà el nou centre de visitants de Sitges que tal com va recordar el regidor de Turisme de l’Ajuntament de Sitges, Luís Miguel Garcia, “podria estar enllestit a principis d’estiu del 2021”. En aquest sentit, es va avançar que es treballa amb el grup Biodiversitat Sitges per tal de donar a conèixer a tots els visitants i turistes “la gran potencialitat que tenen els jardins de Can Milà pel que fa a la flora i la fauna”.

Els estudis realitzats enguany donaran peu ara al nou pla estratègic de turisme que definirà els eixos principals de la principal activitat econòmica de Sitges.

La reunió ha estat presidida per l’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, i ha comptat amb la participació dels representants dels diferents sectors econòmics de la vila.