Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Rua de l’Extermini tanca les grans nits del Carnaval de Sitges

Tot i les baixes temperatures de la nit, tant el públic com els 2.500 participants han gaudit de la darrera nit de Carnaval que ha finalitzat amb èxit i sense incidències destacables.

La Rua de l'Extermini ha estat seguida per milers de persones que hores abans de l'inici ja omplien els carrers principals de Sitges per gaudir de l'espectacle, de la música, de la diversió, el ball i el color que s'ha tret al carrer.

Encapçalada per Sa Majestat Carnestoltes, Panxampla, i tancada per la Reina del Carnaval, Júlia Collado, la Rua de l'Extermini començava ahir dimarts puntualment a dos quarts de vuit del vespre. Durant gairebé tres hores, 50 carrosses i més de 2.500 participants han desfilat pels principals carrers de Sitges.

Entre les disfresses s'han pogut veure els personatges dolents dels contes i el cinema, una fira, els barrufets, hindús, tirolesos i una gran infinitat de personatges i de disfresses de fantasia, que també es van poder veure diumenge.

L'equip de govern i la Comissió de Carnaval han treballat aquests dies per aconseguir una festa més segura i familiar. Per aconseguir-ho, aquest any s'ha consolidat l'avançament horari de les rues i s'ha recuperat el Cap de la Vila com a punt de culminació de les Rues.

A més, aquest any s'ha recuperat també l'estada màxima de temps de les colles al seu pas pel Cap de la Vila. Els grups disposaven de tres minuts per mostrar les seves disfresses, muntatges i coreografies en aquest punt d'inici de les rues.

Per descongestionar la sortida de les colles un cop han actuat al Cap de la Vila, i per primera vegada, s'han traslladat les desenes de periodistes i fotògrafs que donen cobertura al Carnaval, a un nou punt il·luminat a La Fragata. Aquest any s'han acreditat més de 200 professionals d'agències i mitjans de comunicació nacionals, estatals i internacionals.

El Carnaval de Sitges és únic perquè combina l'estil més mediterrani, amb el fardo al capdavant, amb altres disfresses plenes de lluentons i plomes.


Dimecres de cendra, el comiat del Carnestoltes

Amb l'Extermini el Carnaval de Sitges arriba a la seva recta final. La propera cita serà avui dimecres amb el Comiat de Sa Majestat Carnestoltes. El Rei dels Poca-soltes iniciarà a les set de la tarda la Rua de la Victòria que desfilarà pels carrers Jesús, Cap de la Vila, Parellades, Bonaire i fins a La Fragata.

El comiat definitiu del personatge serà a dos quarts de vuit a La Fragata. Tothom qui ho desitgi pot acompanyar la comitiva i la Reina en el darrer adéu a Sa Majestat Carnestoltes. Per fer-ho cal anar vestit de rigorós dol.

Un cop finalitzi l'enterro de Panxampla, arribarà la senyora Quaresma, qui posarà fi i seny a la setmana d'excessos i pecats del Carnaval. El personatge recorrerà el Passeig de la Ribera, Bonaire, Parellades i arribarà fins al Cap de la Vila, on llegirà el Manifest de la Verdura.

El Carnaval posarà el punt i final definitiu amb les xatonades de cloenda que celebren el Casino Prado Suburense i la Societat Recreativa El Retiro. Més informació:

> Galeria de fotografies de la Rua de l'Extermini