Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Taula de gestió del litoral de Sitges celebra la seva tercera trobada i examina les accions portades a terme

La sessió ha posat en valor la reunió entre l’Ajuntament, el Ministeri i la Generalitat a la platja de la Bassa Rodona

La Taula de gestió del litoral de Sitges s’ha reunit, aquest dijous, en la seva tercera sessió, on s’ha nomenat Andreu Bosch, representant de l’APMA Garraf, com a portaveu d’aquest organisme. En la sessió, s’ha fet un resum de les actuacions de la reunió anterior, s’han fet propostes de fases de treball de la Taula amb una possible calendarització i s’han tractat temes diversos en el torn de precs i preguntes.

Després de la 2a sessió de treball i fruit dels acords presos, el Govern Municipal es va reunir amb representants del Ministeri i la Generalitat per examinar in situ la situació a la platja de la Bassa Rodona on s’ha decidit la retirada del formigó malmès en aquesta platja. L’actuació futura d’aquest espai anirà lligada a la reordenació del Passeig Marítim i en especial de les construccions existents sobre el Passeig, que està en zona marítimo-terrestre.

La Taula de gestió del litoral també ha posat en valor l’inici del monitoratge de la platja de Sant Sebastià, per analitzar la dinàmica del litoral i com aquesta afecta a la sorra. Les mesures es fan a tres punts de la platja i recullen dades de la distància entre el mur del passeig i l’aigua, i les variacions de l’alçada de la sorra respecte del mur. 

La tercera sessió ha servit per explicar la reunió amb el regidor de Medi ambient de Calafell (feta el 7 de març) per iniciar consultes tècniques amb l’objectiu d’aconseguir dades i experiències que plantegin un projecte de gestió del litoral de Sitges.

Fruit dels acords presos en aquest òrgan, s’ha decidit que les actes de les sessions de la Taula de gestió del litoral es publicaran a la plataforma de participació de l’Ajuntament de Sitges, Participa 311.  

La Taula de Gestió del litoral va reunir, en aquesta tercera cita, representants de la Regidoria d’Acció Ambiental i Transició Ecològica, tècnics dels serveis municipals de Platges i de Medi Ambient, representants de la Zona Portuària Centre (Ports de la Generalitat), Demarcació de Costes de Catalunya, Servei del Litoral de la Generalitat, Port de Sitges, Port de Garraf, Port Ginesta, Centre d’Estudis del Mar (Diputació de Barcelona), Plataforma ciutadana Salvem les Platges de Sitges, Biodiversitat Sitges, APMA Garraf i Cimne.