Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Taula de gestió del litoral se cita per presentar propostes al desembre

La primera sessió de treball ha reunit Ajuntament i diversos agents interessats en la gestió del litoral, en un fòrum on cadascú ha exposat el seu plantejament.

La Taula de gestió del litoral de Sitges s’ha citat per trobar-se abans del 15 de desembre, amb l’objectiu d’avaluar les propostes d’acció que presentaran els actors implicats. Malgrat que la voluntat de l’Ajuntament és que aquesta Taula estigui permanentment operativa, aquests mesos d’hivern poden ser claus per definir quines actuacions s’emprenen. La regidora d’Acció ambiental i Transició ecològica, Carme Gasulla Blanco, destaca que “el to de la reunió ha estat molt respectuós i això és molt positiu” i ha afegit que “s’han aportat dades rellevants per a tothom”. La regidora Gasulla indica que “la Taula té clar que treballem per un objectiu comú i les accions que consensuem es portaran a coneixement del govern municipal”.

La trobada de la Taula de gestió del litoral de Sitges ha reunit representants de l’Ajuntament de Sitges, del Gremi d’Hostaleria, la plataforma Salvem les platges, entitats mediambientalistes i ciutadania i ha comptat amb la participació de responsables de Costes, Ports i el Servei de medi ambient de Vilanova i la Geltrú. Després d’exposar els plantejaments de cadascú, s’ha establert una segona sessió abans del 15 de desembre on es podran debatre els plans d’accions que cadascú cregui que s’han de desenvolupar.

Per tal de poder arribar a la pròxima reunió amb informació fidedigna, els integrants de la Taula compartiran, per exemple, informació concreta sobre com s’actua sobre la sorra que s’acumula a la bocana del Port d’Aiguadolç, què se’n fa quan es retira la sorra d’aquest punt i l’impacte ambiental que genera dipositar sorra del port a la platja.