Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Taula de l’arbrat urbà obre un procés participatiu per a tota la ciutadania

L’objectiu del procés és recollir opinions i idees per adaptar el verd urbà a l’actual situació climàtica.

La Taula de l’Arbrat urbà, fins ara formada per treballadors municipals, ecologistes i professionals de la jardineria, obre un procés participatiu per a que tothom pugui aportar-hi propostes de millora. Es pot accedir a aquest procés i exposar les inquietuds, opinions o idees, que seran recollides, analitzades i contestades amb el següent enllaç.  

Tal com explica la regidora d’Acció ambiental, Carme Gasulla Blanco, “volem obrir a tot Sitges el debat sobre com han de ser els espais verds públics del nostre municipi, perquè estem segurs que hi ha moltes persones que hi tenen coses a dir”. La regidora Gasulla afegeix que “és una evidència que l’emergència climàtica en la qual vivim ens ha de fer replantejar què plantem als nostres espais públics, per tal que siguin espècies sostenibles”. Al seu torn, la regidora d’Imatge i Via Pública, Cristina Guiu Navarro explica que “l’estat d’emergència per sequera ens marcarà el futur” i assegura que “els treballadors municipals estan optimitzant recursos i fan una gran feina, però volem obrir aquest debat a tota la ciutadania per recollir les millors propostes entre tots”.

L’Ajuntament de Sitges manté la voluntat d’executar diversos projectes mediambientals amb els nous pressupostos del 2024 o amb ajuts econòmics d’altres institucions. Aquests són els casos de la conversió de l’Hort de Can Falç i el parc de Can Robert en refugis climàtics o la continuïtat de la consolidació natural de la riera de Ribes i la seva desembocadura. Altres accions que estan en cartera són el projecte de cobertes verdes i la proposta de reutilització d’aigües residuals procedents de la depuradora per a usos de reg. La Taula de l’Arbrat urbà s’ha reunit aquest dijous i continua els seus treballs per fer una ordenació del verd públic de Sitges, a través de diverses eines com un Pla director, que es pretén desenvolupar durant aquest any.