Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament de Sitges, guardonat per l'Administració Oberta de Catalunya per la seva transformació digital i govern obert

La implementació de nous serveis tecnològics per millorar i agilitzar l'organització interna, com la gestió documental i comptable, així com millorar la relació amb els ciutadans per oferir-los els tràmits municipals, són alguns dels objectius que es va marcar l'ajuntament.

L'Ajuntament de Sitges ha rebut aquest dimarts el reconeixement per part de l'Administració Oberta de Catalunya AOC per la transformació digital que ha dut a terme la corporació municipal durant els darrers anys, i per la implementació de les pràctiques de govern obert. L'acte va tenir lloc al Teatre Auditori de Llinars del Vallès en el marc de la VII edició dels Reconeixements Administració Oberta.

La implementació de nous serveis tecnològics per millorar i agilitzar l'organització interna, com la gestió documental i comptable, així com millorar la relació amb els ciutadans oferint-los un nou entorn de tràmits municipals o nous canals informatius, són alguns dels objectius que es va marcar l'ajuntament ara fa uns anys.

La regidora de Tecnologia, Carme Almirall, ha manifestat que “l’ajuntament ja porta uns anys immers en la modernització i digitalització de processos per apujar el llistó tecnològic, i oferir un millor servei a la ciutadania”. Almirall ha afegit que “cal anar adaptant l’organització a un major grau d’eficiència i agilitat; assolint el model d’administració electrònica del sector públic; així com acomplint amb els drets i obligacions que es desprenen del marc legal”.

Els reconeixements de l'AOC es donen en base al seu l’Índex de Maduresa Digital que es determina a partir de l’anàlisi d’uns indicadors objectius, les dades d’ús dels serveis AOC i de l’anàlisi dels webs dels ens locals. Es tracta d'una iniciativa tant a nivell estatal com europeu, que permet avaluar amb rigor el grau de maduresa de la transformació digital d’un ens públic.