Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament de Sitges posa en marxa un carnet amb avantatges socials per als seus veïns

El nou servei ofereix avantatges en transport i serveis socials com bonificacions en el pagament de taxes. El projecte compta també amb la col·laboració del sector privat a través de descomptes en comerços o empreses de serveis.

Més de 200 persones han iniciat ja els tràmits per sol•licitar el nou Carnet Blau que ha entrat en funcionament aquest dilluns. El nou servei de l'Ajuntament de Sitges ofereix avantatges en transport urbà, beneficis fiscals en determinades taxes municipals i ofertes especials en comerços i serveis del municipi. Els usuaris que estiguin interessats poden sol·licitar el Carnet demanant cita prèvia al telèfon 010 d'Atenció Ciutadana.

L'alcalde de Sitges, Miquel Forns, ha explicat que "hem posat en marxa un nou servei innovador amb un marcat valor social amb el qual, donades les circumstàncies actuals, donem resposta a les necessitats d'un ampli col·lectiu de la societat sitgetana".

El Carnet Blau es dirigeix a pensionistes, persones en situació d'atur, famílies monoparentals o nombroses empadronades a Sitges i persones amb una disminució reconeguda igual o superior al 65%.

El Carnet Blau té dues tipologies diferents, el Carnet Blau + i Carnet Blau S. El Carnet Blau ofereix descomptes en el transport urbà d'aproximadament un 50%, avantatges fiscals i promocions en tots els establiments de Sitges que s'adhereixin a la campanya. Segons la tipologia basada en els ingressos econòmics de cada usuari, el Carnet Blau afegeix, a més, bonificacions especials en el transport públic per viatjar a l'Hospital de Sant Camil a Sant Pere de Ribes o l'Hospital de Sant Antoni Abat de Vilanova i la Geltrú.

Els sol·licitants del nou servei han d'acreditar la condició de beneficiari del Carnet Blau segons els criteris que preveu la normativa aprovada per unanimitat en el ple municipal. Segons la tipologia del carnet també s'hauran de justificar els ingressos de cada sol·licitant.

Els comerços i empreses que es vulguin adherir a aquesta iniciativa han d'omplir un senzill formulari disponible a www.sitges.cat / carnetblau. D'aquesta manera, passen a formar part del directori d'empreses, al mateix temps que s'inclouen a la guia d'avantatges del Carnet Blau. Una guia que neix amb l'objectiu de crear una gran plataforma on-line per donar a conèixer els avantatges comercials entre els usuaris del nou servei. Es calcula que el Carnet Blau pot arribar a un públic potencial de més de 9.000 persones. Per identificar-se com establiment adherit al Carnet Blau, els comerços que participen reben una senyalització identificativa per instal·lar a l'entrada del seu establiment.

Per al comerciant, entrar a formar part del directori municipal tindrà altres avantatges, ja que l'establiment podrà aconseguir visibilitat al portal web de l'Ajuntament de Sitges que actualment registra un índex de més de 1.500 visites al dia, que s'incrementen exponencialment en períodes com l'estiu, el Nadal, el Carnaval o la Festa Major.

Un altre dels avantatges del servei és que l'usuari del Carnet Blau tindrà més facilitat per accedir a informació sobre el contacte, els productes i les promocions que ofereixen els diferents establiments comercials i de serveis adherits al Carnet Blau de Sitges.