Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament de Sitges s’adhereix al Manifest dels ens locals davant la crisi del coronavirus

L’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, ha signat l’adhesió al Manifest del món local català davant la pandèmia de la Covid-19.

Sitges se suma al clam de tot el món local per unir esforços i fer front comú per superar l’actual situació de pandèmia de la Covid-19. L’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, ha signat aquest dimecres, 25 de març, el decret d’adhesió al Manifest dels ens locals davant la crisi del coronavirus, impulsat per l’Associació Catalana de Municipis i Comarques(ACM), l’Associació de Micropobles de Catalunya i la Federació de Municipis de Catalunya (FMC).

Aquestes entitats municipalistes han acordat un document conjunt per exposar demandes del món local entre les quals destaquen “poder mobilitzar el superàvit disponible del 2019 sense limitacions, així com flexibilitzar les directrius de la regla de la despesa i l’estabilitat pressupostària; anul·lar totes les mesures que encara queden de la Llei de racionalització i sostenibilitat de l’Administració Local (LRSAL) que limiten l’autonomia local; garantir les aportacions previstes de les administracions supramunicipals per a l’any 2020 i poder-les ampliar per les noves necessitats que generarà la crisi”. El manifest assenyala també la possibilitat de contractar persones sense les actuals limitacions, especialment per a donar resposta als nous usuaris de serveis socials i redefinir els programes destinats a actuacions municipals o els nous programes de finançament europeu del període 2021-2027.

El document també afirma que cal dotar de recursos i ajuts per emparar les famílies, persones i col·lectius més vulnerables que ho necessitin per garantir una sortida real d’aquest context de crisi. Des de l’àmbit econòmic el manifest remarca que: “Cal legislar per crear les condicions idònies per a què els autònoms, les petites i mitjanes empreses i, en general, el teixit productiu del nostre país pugui tenir un horitzó de recuperació ràpida amb els menors costos possibles per tornar a la normalitat quan abans millor”.

Per aconseguir-ho el manifest també reclama la necessitat d’una millor coordinació i  disposar d’instruments efectius per a donar resposta a la globalitat de les situacions que genera aquesta crisi. En aquesta línia l’alcaldessa, Aurora Carbonell, també considera “fonamental que els ajuntaments disposem i tinguem al nostre abast les eines tant per ajudar a la ciutadania com la capacitat d’adaptació necessària per a les exigències que haurem de fer front en els propers mesos i anys com a conseqüència  del coronavirus.

L’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, subratlla que “la crisi del coronavirus ens posa a prova com a persones i posa a prova la humanitat. Només si actuem conjuntament podrem aconseguir el repte de superar-la. Estem convençuts que ens en sortirem per assollir una societat més justa, pròspera i cohesionada. Però ara més que mai hem de fer-ho des de la corresponsabilitat de tothom”.

El Manifest també reitera la petició del confinament estricte i que tothom es quedi a casa amb l’excepció només de les persones que treballen en serveis establerts com a essencials. Alhora també insisteix a la ciutadana sobre la responsabilitat col·lectiva i individual per seguir les mesures de prevenció i les indicacions de les autoritats sanitàries per frenar la propagació del coronavirus.

 

Arxius Adjunts