Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament modifica el reglament d’abastament d’aigua per atendre les restriccions per sequera

La sessió plenària del març ha aprovat, de forma inicial, la modificació del reglament d’abastament d’aigua que, entre altres, contempla sancions en cas d’incompliment de les restriccions d’aigua establertes que s’aplicarà per a situacions excepcionals d'emergència.

La sessió plenària corresponent al mes de març ha aprovat inicialment els canvis en el  reglament del servei d’abastament d’aigües i del servei municipal de clavegueram a Sitges. Aquesta modificació permetrà donar compliment al Pla especial d’actuació d’alerta i eventual sequera (PES), ja que incorpora un apartat relacionat amb la situació d’excepcionalitat, preemergència i emergència per sequera. Amb aquest afegit, l’Ajuntament es dota del document jurídic per delimitar els incompliments de restriccions o mal ús de l’aigua i ho gradua en infraccions lleus, greus o molt greus, amb imports econòmics de sanció que poden arribar als 3.000 euros.    

El Ple municipal també ha aprovat una modificació de crèdit de 465.227,04€ per poder atendre les certificacions de les obres de l’Escorxador que ja estaven previstes en exercicis anteriors i es traslladen a aquest any. En el mateix àmbit d’obres per posar al dia equipaments municipals, s’ha presentat el projecte per reformar el Casal d’avis situat al carrer de Pau Casals, 17. L’import d’aquest projecte és de 161.703,54€ per canviar tancaments, falsos sostres, fusteria exterior, il·luminació i sanejar les parets. El Ple també ha fet l’aprovació definitiva, per unanimitat, del Pla municipal de control i gestió ètica de colònies felines.

El Ple ha aprovat també una partida de 80.000€ per culminar la liquidació del Consorci del Club Natació Sitges per mantenir els actius de la instal·lació en bon estat de funcionament. A la petició de diversos grups de l’oposició de realitzar un Ple extraordinari en relació al Consorci del Club Natació, s'ha desestimat la petició per no reunir els requisits del Reglament Orgànic Municipal. No obstant això, s'ha comunicat la intenció de realitzar una sessió plenària sobre aquesta temàtica al llarg del mes d'abril.

El Ple municipal també ha aprovat la reestructuració de l’organització de la Policia local, amb la voluntat d’oferir un millor servei i actualitzar la feina d’aquest cos policial a la realitat del Sitges d’avui.

El poble de Garraf ha tingut el seu protagonisme a la sessió plenària. Tots els grups polítics han donat el seu suport a l’aprovació inicial de la modificació puntual del Pla d’Ordenació Urbanística relativa a l’àmbit d’actuació urbanística del PAU 11 Garraf Est de Sitges, que vol millorar l’accessibilitat i mobilitat a Garraf. Seguint amb Garraf, el Ple ha estat informat del nomenament de Cristina Ronda Guiral com a Delegada de l’Alcaldia al poble de Garraf, després d’haver estat la candidata més votada pel veïnat en la jornada participativa feta el passat 3 de març.

Amb caràcter d’urgència, el Ple ha tirat endavant l’entrada dels taxis de Sitges al conveni de cooperació interadministrativa per a la prestació conjunta del servei de taxi a la comarca del Garraf i les noves tarifes.

En l’apartat de les mocions, s’ha aprovat la moció de Guanyem Sitges per una gestió amb interès públic de la llibreria que ha d’anar a l’antic Patronat. Per contra, s’ha rebutjat la moció del grup municipal de VOX per declarar Sitges com a ciutat amigable amb l’autisme. Finalment, s0ha aprovat per unanimitat la moció de Juntes per Sitges per crear una comissió de seguiment de la licitació de les concessions del Mercat municipal.

Els plens municipals de l’Ajuntament de Sitges es poden consultar al Canal de YouTube de l’Ajuntament, com és el cas del Ple de març.