Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament promou el vot per correu per a les eleccions al Parlament

Els electors tenen fins el 5 de febrer per tramitar la sol·licitud de vot per correu a l'Oficina del Cens Electoral. La intenció és evitar desplaçaments i aglomeracions d'electors en els col·legis electorals el dia de la votació

Per a les properes eleccions al Parlament del 14 de febrer, l'Ajuntament de Sitges promou el vot per correu amb la intenció d'evitar desplaçaments i aglomeracions d'electors en els col·legis electorals el dia de la votació, com una mesura sanitària més per combatre la pandèmia.

Els electors tenen fins el 5 de febrer per tramitar la sol·licitud de vot per correu a través de les oficines de Correos o bé de manera telemàtica a través del web correos.es. La sol·licitud será enviada a l’Oficina del Cens Electoral (OCE).

El procediment de vot per correu es compon de 3 fases diferenciades: l’elector o electora sol·licita el vot i Correus el tramet a l'Oficina del Cens Electoral la sol·licitud de vot. Després, l'OCE envia als electors la documentació per poder votar per correu. Finalment, l’elector o elector entrega el vot a Correus (ja sigui a l’oficina o al carter) i Correus lliura el vot a la mesa electoral corresponent el dia de les eleccions. Cadascuna de les trameses es realitza a través d’enviaments certificats i urgents sense cap cost per part de l’elector o electora.

 

Novetats en els col·legis electorals

En canvi, els electors i electores que optin per realitzar el vot presencial el proper 14 de febrer han de conèixer a quin col·legi els pertoca desplaçar-se, després que l’Ajuntament ha fet alguns canvis en els col·legis per adaptar-los a les mesures sanitàries dictades pel Procicat. Els electors poden conèixer on han d’anar a votar a fent la consulta al web municipal.

Sitges habilitarà per a les eleccions al Parlament de Catalunya el 14 de febrer un total de 13 col·legis electorals, 29 meses i 15 seccions on es podrà exercir el dret a vot de forma segura. Es mantenen com a col·legis l’Escola Esteve Barrachina, la Llar d’Infants La Moixiganga, el SIS (Centre d’Esplai) i, també, el Local Municipal Garraf (al poble de Garraf). En canvi s’incorporen com a nous espais el Mercat Municipal, l’Escola Maria Ossó, el Pavelló de Pins Vens 1, el Pavelló de Pins Vens 2 i el Local Les Terrasses (del nucli de Les Botigues de Sitges).

 

Més informació:

> Vot per correu / Generalitat de Catalunya