Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les Ordenances Fiscals del 2020 centraran el Ple Municipal d’octubre

La regidora d'Hisenda, Carme Almirall, acompanyada del primer i segona tinents d'alcaldessa, David Martínez i Júlia Vigó durant la presentació de la proposta d'OOFF 2020
La regidora d'Hisenda, Carme Almirall, acompanyada del primer i segona tinents d'alcaldessa, David Martínez i Júlia Vigó durant la presentació de la proposta d'OOFF 2020
La nova proposta de preus públics i ordenances fiscals per al 2020 es presenta amb criteris de sostenibilitat i d’equitat social.

L’Ajuntament de Sitges celebrarà el proper 16 d’octubre, a les 16 hores, el ple Municipal que en aquest cas girarà entorn la proposta d’Ordenances Fiscals (OOFF)  i Preus Públics per al 2020. Aquesta proposta, tal com descriu la regidora d’Hisenda, Carme Almirall, respon a “l’orientació social que marca l’agenda del nou equip de govern i a la voluntat de treballar per a la sostenibilitat ambiental i energètica”.    

La visió de sostenibilitat ambiental i energètica es manifesta en “l’eliminació de la bonificació del 100% en l’impost per a vehicles de tracció mecànica (IVTM) per aquells de més de 25 anys, que són els que estan catalogats com a més contaminants. Es mantenen però, els beneficis per als vehicles declarats d’interès històric”, ha explicat el primer tinent d’alcaldessa, David Martínez. També es preveu bonificar l’impost en aquells vehicles que la DGT qualifica com a “zero emissions” i “eco”. Seguint aquesta línia, es bonificaria també amb el 50% les reformes d’habitatges que instal·lin sistemes amb aprofitament tèrmic o elèctric de l’energia provinent del sol.

Des del punt de vista social, la segona tinent d’alcaldessa, Júlia Vigó, ha destacat que “la proposta d’Ordenances Fiscals que hem treballat està avançant cap a una línia que siguin realment socialment justes”. La regidora ha puntualitzat que “les OO.FF preveuen incorporar bonificacions de fins al 95% d’habitatges que es destinin a lloguer social i incrementar el 50% l’IBI per a habitatges buits”.

Pel que fa al tipus de  gravamen de l’Impost de béns i immobles, es treballa amb una reducció per passar del 0’56% al 0’52% en habitatges residencials i comercials, limitant-se l’increment del 0’07% -respecte l’exercici anterior- en grans establiments hotelers (del 0’73% al 0’80%).

En relació al preu de l’aigua es proposa un augment de 0,80 € de mitjana trimestral i en el preu del clavegueram d’1’40 € de mitjana també al trimestre. Tots dos increments es repercutiran en el fons de reposició i en el fons d’inversió per desenvolupar tasques de manteniment i per construir noves infraestructures com col·lectors.

Tal com explica la regidora d’Hisenda, Carme Almirall, “hem presentat la proposta a tots els grups municipals i hem començat a treballar conjuntament amb l’objectiu d’obtenir un model d’ordenances basat en el consens. Seguirem amb aquesta línia de treball conjunt per a unes ordenances de futur en els que seguirem millorant, sobretot, en aspectes socials i de sostenibilitat”. Carme Almirall afegeix que “amb aquesta proposta  d’OO.FF no s’acaba el treball del govern a favor d’una tarificació més social i sensible amb les persones amb situació de més vulnerabilitat. I en aquest viatge esperem treballar en comú amb tots els grups municipals”.

Les ordenances municipals representen el 60% dels ingressos de l’Ajuntament.