Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les platges de Sitges disposen de nous desfibril·ladors i d’un nou servei de ludoteca

Cala Morisca, l’Home Mort i la Desenrocada són les tres platges on l’Associació Turística de Serveis de Platja ha instal·lat els desfibril·ladors per atendre casos d’emergència. La platja de la Barra disposa també d’un nou servei, una ludoteca.

Les platges de Cala Morisca, l'Home Mort i la Desenrocada disposen des d'ara d'aparells desfibril·ladors. Aquests concessionaris no compten amb servei de salvament i amb els nous aparells poden atendre casos d'emergència, després d'haver realitzat un curs de vuit hores amb el que la Generalitat de Catalunya els acredita com a manipuladors dels aparells.

El President de l'Associació Turística de Serveis de Platja (ATSP), Manel Martínez, ha explicat que “aquesta és una necessitat que reclamaven els mateixos concessionaris perquè se sentien indefensos per la manca de servei de salvament. Ara aquest sistema aporta seguretat, ja que ara poden actuar i donar una primera atenció en casos de necessitat”.

L'ATSP ha adquirit enguany els tres aparells però l'objectiu és implementar cinc desfibril·ladors més l'any que ve.

El desfibril·lador extern automàtic és un equip compacte i portàtil que disposa de la tecnologia necessària per reduir el temps de resposta i garanteix una reanimació més efectiva i ràpida. Segons els estudis, amb l'aparell s'arriba al 60% de probabilitat que el pacient es recuperi sense seqüeles, sempre i quan s'apliqui ràpidament.

Ludoteca
Amb la finalitat de millorar els serveis a les platges, la platja de la Barra ofereix nou un servei de ludoteca. Es tracta d'un espai pensat per als nens amb una variada oferta d'activitats com conta-contes, tallers infantils, temps per a l'anglès, experiment amb energies alternatives i jocs dirigits, entre moltes altres propostes.

La instal·lació té capacitat per acollir 22 nens de dilluns a divendres amb dues monitores i 33 els caps de setmana quan s'incrementa hi ha un monitora més. El preu del servei és de 2€  per la primera mitja hora i a partir d'aquí 1 € per cada mitja hora.

Altres activitats
A banda d'aquestes dues novetats, les platges de Sitges continuen impulsant activitats lúdiques, principalment durant el cap de setmana, amb música en viu a diferents concessionaris. A més, el diumenge al Beach club Terramar s'instal·la setmanalment el mercat de Les Dàlies on també ofereix música en viu.

A la guingueta del Babalú s'organitza aquest divendres una nova festa de les Postes de Sol, que organitza l'Associació Turística de Serveis de Platges. Serà una festa de blanc de les 19.00 a les 22.00 hores.  I diumenge el mateix concessionari celebrarà la festa La samba s'encoma!, una proposta que traurà al carrer a les 17.00 hores una carrossa que desfilarà des de l'Hotel Subur fins a la platja de l'EstanyolÇ; i una hora més tard, Babalú acollirà la batucada a càrrec de Markatú.

Una altra proposta de l'ATSP, en col·laboració amb el Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, és el passi de curtmetratges a les platges. La primera sessió  va tenir lloc el passat divendres al Beach Club Terramar. Durant la projecció es van poder veure els títols Akerbeltz: Las brujas y el inquisidor, un treball de Cèsar Urbina que explica en clau d'animació un episodi de la inquisició espanyola amb la presumpta bruixeria de Logroño. També es va veure Colour Bleed, del britànic Peter Szewcyk; Indirizzo, de David Pérez, i Metal creepers, de J. Oskura Najera i Adrián Cardona, un deliri rock ple de malediccions i criatures delirants.

La propera i darrera sessió serà al Port d'Aiguadolç, el divendres 10 d'agost a les 23.30 hores. En aquesta ocasió els curtmetratges seleccionats són La carte, del francès Stefan Le Lay; Zombies and cigarettes, d'Iñaki San Roman i Rafa Martínez; Lo siento, te quiero, un dels treballs més premiats del curt nacional recent, de Leticia Dolerá; El príncipe de las basuras, de Francisco A. Peinado, i Brutal relax, d'Adrián Cardona, Rafa Dengra i David Muñoz, un dels curts espanyols més premiats dels darrers anys, on es combina el terror a la platja amb dosis de diversió.