Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Més de 100 vehicles clàssics formaran part de la caravana del Ral·li Internacional de Cotxes d’Època Barcelona –Sitges 2024

Un dels moments més emblemàtics del Ral·li tindrà lloc aquest diumenge, 7 d’abril, amb la desfilada de cotxes i motos que sortiran de Barcelona, travessaran les Costes del Garraf i els carrers de Sitges fins arribar a la Fragata.

El Ral·li Internacional de Cotxes d’Època Barcelona-Sitges celebra aquest cap de setmana, 6 i 7 d’abril, la seva 66a edició i comptarà amb un total 93 vehicles, dels quals 11 són motos, una de les xifres més elevades dels darrers anys.

Els 82 cotxes participants estan fabricats entre els anys 1901 i 1928 mentre que les motocicletes, fins al 1938. El públic podrà veure de ben a prop models de marques conegudes com Citroën, Ford o Rolls-Royce, juntament amb altres de productors ja desapareguts com Amilcar, Panhard Levassor o Darracq.

La prova inclou la tradicional caravana de vehicles històrics, el diumenge dia 7, amb els conductors i acompanyants vestits amb roba de l’estil propi de l’època. Aquest 2024 com a novetat després dels cotxes centenaris també circularan una desena de Porsche. A més, el Ral·li comptarà per primera vegada amb dos Porsche Taycan 100% elèctrics per fer el control d’aquesta competició.

Els vehicles participants sortiran a dos quarts d’onze del matí de la plaça de Sant Jaume de Barcelona, travessaran diverses poblacions i el mític tram de les Costes de Garraf en direcció a Sitges. Després de desfilar per diversos carrers de la vila, es preveu que l’arribada a la Fragata sigui cap a dos quarts d’una del migdia.

Foment de Sitges, entitat organitzadora de l’esdeveniment amb la col·laboració de la regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Sitges i de l’Ajuntament de Barcelona, va haver de tancar les inscripcions dues setmanes abans de la finalització del termini a causa de l’alta participació.

 

Recorregut pels carrers de Sitges

La caravana del Ral·li està prevista que arribi a Sitges el diumenge a partir de les 12.30 hores. Durant el recorregut els cotxes d’època i les motocicletes defilaran pels carrers del centre de la vila passant per; Emerencià Roig i Raventós, Av. Balmins, Port de n’Alegre, Rafael Llopart, Sant Damià, Santiago Rusiñol, Jesús, Cap de la Vila, Parellades, Marquès de Montroig, Plaça de la Indústria, 1 de Maig, Passeig de la Ribera, fins Avinguda Sofia i passeig de sauló fins a La Fragata, on els cotxes quedaran exposats fins a les 18.00 hores aproximadament.

 

Simulador F1

Amb motiu del Ral·li, l’empresa patrocinadora de l’esdeveniment, Heineken, instal·larà diumenge a La Fragata un simulador de F1 obert al públic. Entre els participants que provin l’experiència, la persona guanyadora rebrà com a premi dues entrades per assistir al Gran Premi d'Espanya de Fórmula 1 2024 que es disputa al circuit de Barcelona - Catalunya a Montmeló.

 

Altres activitats                         

Els vehicles participants al Ral·li estaran estacionats aquest dissabte 6 d’abril (jornada prèvia al Ral·li) a partir de les 10 del matí i fins a les cinc de la tarda aproximadament al parc tancat davant del Centre Comercial L’Illa Diagonal de Barcelona, on un jurat especialitzat realitzarà les verificacions tècniques.

El Ral·li farà la cloenda el dilluns 8, d’abril, en la qual els participants visitaran el Centre d'Interpretació de la Malvasia (CIM). Mentre fan la visita es podran veure 15 dels vehicles participants exposats a la Plaça Catalunya de Sitges entre les 12 i les 14.30 hores.