Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Més oferta lúdica a les platges de Sitges

L’Associació Turística de Serveis de Platges de Sitges amplia durant aquests mesos l’oferta lúdica i cultural amb diferents propostes com les festes de la Posta de Sol.

L'Associació Turística de Serveis de Platges de Sitges (ATSP) ha ampliat l'oferta d'oci al litoral amb diferents propostes lúdiques que arriben amb la voluntat d'oferir un nou al•licient als usuaris de les platges. Les festes de la Posta de Sol, la música en viu i l'obertura d'algunes guinguetes fins a la mitjanit són algunes de les iniciatives impulsades per l'ATSP.

A l'equador de la temporada, l'Alcalde de Sitges, Miquel Forns, va visitar les platges amb el president de l'ATSP, Manel Martínez, per conèixer els espais on tindran lloc les noves activitats i el desenvolupament de la temporada els diferents concessionaris. Des de l'ATSP valoren positivament l'afluència d'usuaris a les platges, que s'omplen principalment durant el cap de setmana. El fet que el turisme nacional viatgi menys a l'estranger provoca un augment de visitants nacionals que aprofiten la proximitat dels seus llocs d'origen amb Sitges. Entre setmana, però, i segons Martínez, "s'ha detectat una presència més elevada de turisme estranger, principalment anglesos. Aquest estiu, el temps ha estat més benèvol que a 2011 i això ha fet que, fins ara, la temporada vagi una mica millor que l'any passat". No obstant, la crisi econòmica s'ha deixat notar també en el sector, principalment en el lloguer d'hamaques, encara que esperen que durant la segona quinzena de juliol i l'agost aquesta tendència a la baixa es pugui recuperar.

Un altre dels aspectes que preocupa a l'ATSP és la venda ambulant. Alguns dels concessionaris que més acusen aquesta activitat il·legal són les guinguetes situades a les platges de la Fragata, La Ribera, La Bassa Rodona i la de l'Estanyol, per la seva proximitat al centre de la vila. El regidor de Platges, Ignasi Garrigó, va explicar que “som conscients que tenim reptes molt importants amb la venda ambulant i estem buscant solucions que permetin eradicar-ho amb recursos propis i sense la necessitat d'aportar noves inversions”. L'alcalde ha explicat que "va ser una visita molt productiva perquè va servir per comprovar la realitat de les  concessionàries i també ens ha permès apropar-nos a les actuacions de millora que s'han dut a terme a les platges, com el nou sistema de megafonia".

Activitats a les platges

Una de les principals novetats serà l'entrada en funcionament, la setmana vinent, d'un servei de ludoteca a la platja de la Barra. Una iniciativa municipal que se suma a les diferents activitats lúdiques que l'ATSP ha preparat aquesta temporada. La proposta principal són les sis festes de la Posta de Sol, que neixen com un projecte embrionari que es marca un horitzó a llarg termini. Es tracta de festes, que se celebren el cap de setmana entre les set de la tarda i les deu de la nit, i que, segons el president de l'ATSP, Manel Martínez, "pretenem que es converteixen en un referent a tot Catalunya en els propers anys". Per promoure-les, dues hostesses reparteixen fulletons publicitaris per diversos punts del municipi per tal d'apropar aquesta nova iniciativa al major nombre de ciutadans. A més, l'ATSP ha volgut ampliar la seva presència a la xarxa amb la creació del perfil de Facebook, www.facebook.com/ATSPSdeSitges, on es poden consultar els horaris de les festes, així com altres informacions relacionades amb les platges. Les guinguetes que, de moment, participen a la iniciativa són La Barra, que va celebrar la Caribbean Party, el passat cap de setmana, Babalú, que celebrarà la festa de la Posta de Sol aquest dissabte, i més endavant tindran lloc a Sant Sebastià, a Evi a la platja d'Aiguadolç, al Beach Club Terramar i Garraf. A més, les guinguetes Beach Club Terramar, Sausalito, Ribera, Francisco Montaño, Aiguadolç, Garraf, Les Botigues i Cala Morisca obren diàriament fins a la mitjanit. La música en viu arriba també els caps de setmana als concessionaris de J. Montaño a la Riera Xica, M. Martínez a La Barra, Babalú i G. Freixas, a l'Estanyol, i J Martínez a Les Botigues i Garraf.

Una altra de les iniciatives previstes aquest juliol és l'emissió en directe del programa de ràdio de la Cadena Ser, L'hora L, que comptarà amb la presència de l'alcalde de Sitges, Miquel Forns, el regidor de Platges, Ignasi Garrigó, el regidor de Turisme, Jorge Carretero, i el president de l'ATSP, Manel Martínez, que s'emetrà a tot Catalunya i Andorra. El Beach Club Terramar és l'escenari escollit per a la realització del programa, el 27 de juliol de dotze a dos quarts de tres del migdia.

Les festes continuen el 4 d'agost amb el Tinto d'Estiu, que tindrà lloc a la concessió de Glòria Carbonell a la platja de l'Estanyol. La iniciativa servirà per recollir fons per a la colla Panxamplas, organitzadora del personatge de Sa Majestat Carnestoltes el proper Carnaval.

Una altra proposta de l'ATSP, en col·laboració amb el Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, és el passi de curtmetratges a les platges, els divendres 3 i 10 d'agost, al Beach Club Terramar i al Port d'Aiguadolç, respectivament.