Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Najwa Nimri captiva el públic de Sitges recollint el Gran Premi Honorífic a la seva carrera

'La vampira de Barcelona', el drama terrorífic de Lluís Danés, viu la seva estrena mundial a Sitges.

Sitges 2020 ha començat el seu primer cap de setmana amb molta força, programant grans estrenes repartides per totes les seccions del Festival, com les esperades The Dark and the Wicked i Mandibules a secció oficial a competició, Minor Premise a Noves Visions, la doble sessió nocturna de Panorama Fantàstic amb La funeraria i The Night. l'imprescindible Kubrick by Kubrick al Sitges Documenta, la primera sessió de Cinema a la fresca a l'Hort de Can Falç i la presentació als mitjans de La vampira de Barcelona amb una estrena mundial espectacular a l'Auditori del Meliá, abans que Najwa Nimri hagi recollit el Gran Premi Honorífic del Festival, en una jornada plena d'entreteniment i emocions a flor de pell.

La segona jornada del Festival ha destapat moltes sorpreses de les més esperades en aquesta edició. En Secció Oficial a competició, s'ha pogut veure Mandibules, la sorprenent nova comèdia de l'habitual de Sitges Quentin Dupieux, protagonitzada en aquest cas per mosques gegants. Bryan Bertino, que va sorprendre propis i estranys amb The Strangers, ha presentat The Dark & the Wicked, el seu nou treball sobre com pot haver-hi coses pitjors que la mort. A Noves Visions s'ha pogut veure el thriller psicològic Minor Premise, el debut a la direcció d'Eric Shcultz. La Sala Prado ha estat l'encarregada d'obrir Sitges Documenta amb Kubrick by Kubrick, un document essencial i un tribut definitiu a la persona d’Stanley Kubrick de la mà de Gregory Monro que recupera noves gravacions e xclusives del cineasta, en les quals reflexiona sobre la seva filosofia de vida. I la secció Panorama Fantàstic ha programat una doble sessió a la Sala Tramuntana per presentar el debut al llarg de dos joves realitzadors, La funeraria (The Funeral Home) de Mauro Iván Ojeda i la iraniana The Night de Kourosh Ahari. Aquest divendres s'ha inaugurat també les sessions de cinema a la fresca a l'Hort de Can Falç, amb les projeccions dels llargmetratges d'animació One Piece Estampida de Takashi Otsuka y City Hunter y el Perfume de Cupido de Phillippe Lacheau. I com a gran colofó de l'estrena mundial a la gala inaugural d'ahir de Malnazidos, els seus directors Javier Ruiz Caldera i Alberto de Toro han participat a l'emissió especial que s'ha fet des de la seu del Festival de Marea Nocturna, el podcast dedicat al cinema fantàstic i de terror de Radio Primavera Sound, conduït per Desirée de Fez, Ángel Sala, Jordi Sánchez-Navarro i Xavi Sánchez Pons.

En roda de premsa celebrada ahir migdia a la seu del Festival s'ha presentat un altre dels plats forts del dia, La vampira de Barcelona, el drama terrorífic dirigit per Lluís Danés. El film basat en fets reals a la Barcelona de principis del segle XX com a escenari principal, compta amb un ampli repartiment d’actors catalans com Nora Navas, Sergi López, Francesc Orella, Pablo Derqui, Bruna Cusí, Roger Casamajor i Núria Prims. Lluís Danés, acompanyat de gran part de l'equip artístic, ha parlat de l'origen i producció de la pel·lícula, citant Casanova de Fellini com a principal referent del seu cinema i de mestres com David Lynch o El gabinete del Dr. Caligari, leit motiv d'aquesta 53a edició, que "treballen territoris i escenaris entre el teatre i el cinema, on l'escenografia es converteix en un persona tge més". Abans de la presentació oficial a l'Auditori, l'equip artístic i tècnic han passat per la catifa vermella per als mitjans gràfics acreditats.

I ja a la nit l'actriu Najwa Nimri ha pujat a l'escenari de l'Auditori per rebre el Gran Premi Honorífic a la seva carrera.  L'actriu ha fet una declaració d'amor al festival per mostrar l'amor al cinema i la cultura, sobretot en uns temps com els que estem vivint.

Trajectoria:

Després de debutar a Salto al vacío (1995), una de les fites del cinema independent estatal, per la qual va obtenir el Premi a la Millor Actriu Europea al Festival de Berlín, l'actriu nascuda a Pamplona i d’ascendència jordano-espanyola, comença una carrera fulgurant que la converteix en una de les actrius espanyoles més destacades de la seva generació, amb pel·lícules de gènere com Abre los ojos (1997) d’Alejandro Amenábar, una de les pel·lícules clau del fantàstic europ eu, Los amantes del círculo polar (1998), Faust 5.0 (2001), Verbo (2011) i Quién te cantará (2018). A més de compaginar el cinema amb la seva altra gran vocació, la música pop, també ha esdevingut una estrella de la televisió gràcies a les sèries Vis a vis i La casa de papel