Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Novetats per a la celebració de la Mare de Déu del Vinyet

A més dels actes tradicionals, aquest any es presentarà el llibre El Vinyet: llegenda, guia i cronologia de Blai Fontanals i l’Alcalde ofereix una recepció oficial a totes les Vinyet.

La Festivitat de la Mare de Déu del Vinyet és una de les celebracions més tradicionals del municipi que aplega cada any sitgetans d'arreu en un dels indrets més estimats de la vila: el santuari del Vinyet.

Aquest any, la celebració arrencarà dissabte amb dues novetats destacades. A les 12.00 hores es presentarà al Santuari del Vinyet el llibre El Vinyet: llegenda, guia i cronologia de Blai Fontanals. El llibre és un estudi complert de la història del santuari que, a més del repàs històric amb imatges de Marga Domingo, inclou una part pràctica que serveix de guia per conèixer tots els racons de l'emblemàtic espai. La publicació presenta també un conte amb il•lustracions de Maria Fontanals, la filla de l'autor. És per tant, un treball documental que s'edita en diferents formats. D'una banda, es podrà adquirir conjuntament el llibre amb el conte, la guia i la cronologia; i d'una altra, es podrà comprar per separat la guia i el conte.

Després de la presentació del llibre, s'oferirà una visita guiada al Santuari a càrrec d'AGIS Sitges.

A la tarda, l'Alcalde de Sitges, Miquel Forns, convida a totes les Vinyet a assistir a la primera recepció oficial que pretén reunir totes les Vinyet, un dels noms més identificatius de Sitges, un nom de Sitges.

Programa d'actes

Dissabte 4 d'agost

09.00 Missa sabatina.

12.00 Presentació del llibre El Vinyet: llegenda, guia i cronologia de Blai Fontanals al Santuari del Vinyet. Posteriorment, visita guiada a càrrec d'AGIS Sitges al Santuari.

19.00 L'alcalde de Sitges, Miquel Forns, ofereix una recepció oficial a totes les Vinyet amb motiu de la Festivitat de la Mare de Déu del Vinyet. L'acte tindrà lloc a les 19.00 hores al Saló de Plens de l'Ajuntament de Sitges.

20.30 Missa de vigília


Diumenge 5 d'agost, Dia de la Mare de Déu del Vinyet

08.00 Missa matinal

11.00 Solemne missa concelebrada amb la presència d'autoritats municipals. En acabar, veneració de la imatge i cant dels goigs.

18.00 Rosari i pregaria marina, i en finalitzar hi haurà la veneració de la imatge i cant dels goigs.

A la tarda, tindran lloc els actes populars de la Festivitat: audició de sardanes, venda de coques i refrescos, la tradicional fira d'artesania i joguines. Un castell de focs posarà el punt i final a la celebració del Vinyet.