Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Policia Local de Sitges desplegarà un dispositiu amb motiu de Sant Joan

En el marc d'aquest dispositiu, la Policia Local de Sitges realitzarà les tasques de control als accessos principals a la vila i tancarà el pas de vehicles al passeig de Les Botigues per evitar el bloqueig de circulació. L’Ajuntament demana la màxima precaució amb la manipulació del material pirotècnic, especialment en els cas dels infants, i recorda que cal tenir especial cura per als animals domèstics.

La Policia Local de Sitges ha planificat un dispositiu especial per a la revetlla de Sant Joan en coordinació amb Mossos d'Esquadra, Bombers, Creu Roja i seguretat privada al nucli de la vila, Poble de Garraf i Les Botigues de Sitges.

En el marc d'aquest dispositiu, la Policia Local realitzarà les tasques de control als accessos principals a la vila, tant d'ordenació de trànsit com de control d'alcoholèmia i estupefaents, davant l'increment del desplaçaments en vehicles que es realitzen durant la revetlla. També les zones de d'oci nocturn seran objecte dels controls policials per evitar possibles aldarulls. El dispositiu compta també amb el tancament dels dos primers espigons per evitar la concentració de persones i botellots, i el tancament de l’aparcament que dóna accés a la zona de Colls i Miralpeix.

A Les Botigues de Sitges, el dispositiu comptarà amb el tancament a la nit del passeig marítim per evitar la concentració de vehicles en aquest vial. Cada any per Sant Joan, la gran afluència de vehicles que arriben de nit per fer la celebració a la platja genera un bloqueig important en la circulació, i es fa necessari portar a terme una ordenació especial del trànsit. La Policia Local tallarà la circulació a partir de les 18 hores de dijous 23 de juny fins a les 5 hores de divendres. Al Poble de Garraf, els agents han planificat un dispositiu preventiu amb increment i reforç de la vigilància i dels efectius.

El regidor de Governació, Josep María Martínez, explica que “la tasca policial que es desplegarà la nit de dijous està orientada a prevenir els riscos derivats d’aquest tipus de celebracions populars”. El regidor demana a la població “la màxima atenció i col·laboració amb els cossos de seguretat”.

 

Recomanacions amb el material pirotècnic

La Policia Local recorda que cal mantenir la màxima precaució davant la manipulació del material pirotècnic, especialment en el cas dels infants, i recorda a la ciutadania que cal tenir en compte els consells de protecció civil per ajudar a minimitzar els riscos que comporta l'ús d'aquest material. L’Ajuntament remarca que en cas d'emergència cal trucar al telèfon 112.

En aquest sentit, es recomana comprar petards a establiments autoritzats; no guardar cap article pirotècnic a les butxaques; no tirar coets amb la mà; no llençar coets a menys de 500 metres de zones forestals; no encendre petards dins de casa ni llençar petards a ningú.

Es recomana també retirar la roba estesa; tancar portes i finestres; i tenir una atenció especial dels adults sobre els més petits a l’hora de llençar els coets.

En el cas de les fogueres, la Policia recorda que no estan permeses les fogueres a la platja, i que per fer fogueres urbanes cal comunicar-ho prèviament a la Policia Local. Aquestes, a més, han de permetre el pas dels vehicles d’emergència.

 

Dispositiu especial de neteja

La regidoria de Serveis Urbans de l’Ajuntament de Sitges ha començat un pla especial de neteja que s’allargarà fins el dia 26 a la plaça Catalunya i voltants amb motiu de la celebració de Sant Joan. També s’han instal·lat 15 contenidors addicionals plegables per a la recollida selectiva amb la finalitat de reforçar els diferents actes vinculats a les festes de Sant Joan que es concentren al barri del Poble Sec.

Paral·lelament, la regidoria de Platges implementarà també un dispositiu de neteja especial que comptarà amb un reforç addicional de personal, amb la finalitat de deixar a primera hora totes les platges del terme municipal netes. Els treballs començaran a les 6 del matí.