Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Primera fase de la desescalada a Sitges

La restauració obre portes, torna l’esport i l’activitat cultural s’amplia, malgrat que es mantenen restriccions en els aforaments.

La primera fase de la desescalada que s’ha activat aquest dilluns també s’ha fet notar a Sitges. Un dels canvis més evidents a la via pública ha estat l’obertura de la restauració i bars, més enllà del servei per emportar que era l’únic permès fins avui. Però en aquesta primera fase també s’amplia el ventall del món de la cultura, amb concerts i obres de teatre i les activitats esportives es posen en marxa, si bé sempre amb restriccions.

A l’hostaleria i la restauració es permet el consum dins dels establiments, però amb un 30% de la capacitat i garantint  una distància mínima degudament senyalitzada de dos metres entre comensals de taules. Els interiors han de tenir ventilació, sigui natural o per altres sistemes habilitats. A l’exterior de l’establiment, la terrassa ha de garantir una distància mínima de dos metres entre persones de taules diferents, amb un màxim de 4 persones per taula, si no són de la mateixa bombolla de convivència. Les persones també hauran de guardar una distància d’un metre, si no són unitat de convivència. No es poden fer serveis a les taules més tard de les 21.30h, ja que cal tenir en compte que es manté el confinament nocturn de les 22h a les 6h. A partir de les 21.30h, l’establiment només pot treballar per servir a domicili o per emportar. El servei de restauració a domicili està permès fins a les 23h.

El món cultural també veu com s’amplien les activitats, que ara estaven restringides a museus i sales d’exposicions amb aforament restringit. A partir d’avui, els teatres, cinemes i auditoris poden obrir al 50% de l’aforament, fins un màxim de 500 persones, sempre que es garanteixi ventilació dels espais tancats, amb el públic assegut i sense servei de bar. Els cafès amb teatre o activitat musical es regiran per la normativa de restauració. 

Els arxius, biblioteques, museus, sales d'exposicions i galeries d'art continuen oberts, amb el  50% de l’aforament.  En cap cas s’hi poden organitzar altres activitats culturals amb públic.

Pel que fa al món de l’esport, també hi ha canvis des d’avui dilluns. Malgrat que la competició esportiva (no professional) no es preveu que es reprengui fins el 4 de gener, les instal·lacions esportives obren al 50% de l’aforament quan és a l’exterior i amb un 30% quan són espais tancats. Hi haurà un control d’accés als equipaments i els interiors s’aniran ventilant periòdicament. L’ús d’instal·lacions esportives interiors (com gimnasos) s’ha de fer amb cita prèvia i sense fer ús dels vestidors, excepte en el cas que hi hagi piscina.

Els equipaments esportius municipals obriran fins a les 21h, ja que a les 22h comença el confinament nocturn i les activitats extraescolars esportives han de seguir els protocols de grups estables i normatives sanitàries generals.

Dins del món de l’Educació i la Joventut, l’Espai Jove de Sitges continua obert, complint les mesures sanitàries. Des d’avui dilluns, es reprenen les classes presencials a l’Escola Municipal de Música Montserrat Almirall i les Associacions de Famílies d’Alumnes també poden tornar a engegar les extraescolars previstes de forma presencial. En tots els casos, però, cal seguir les indicacions sanitàries i els protocols, sobretot referent als grups estables, ús de la mascareta, distància i higiene de mans.