Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Restriccions a Sitges per l'onada de calor i risc elevat d'incendi

Les restriccions afecten les activitats educatives a la natura, l’activitat agrícola, les obres al costat de carreteres i boscos i la circulació en el medi natural. Les restriccions són el resultat de l’activació de la fase d'alerta dels plans Procicat i Infocat, i també el pla Alfa 3

Sitges està des d'avui divendres sota restriccions per la onada de calor i el risc elevat d'incendi, des que la Generalitat ha activat la fase d'alerta dels plans Procicat i Infocat, i també el pla Alfa 3, que comporta també restriccions en 275 municipis de 20 comarques catalanes. Les restriccions afecten les activitats educatives a la natura, l’activitat agrícola, les obres al costat de carreteres i boscos i la circulació en el medi natural.

Les principals restriccions són la suspensió de les activitats d'educació en el lleure de tipus acampada, ruta i ruta esportiva que es desenvolupin en el medi natural; la suspensió de l'activitat agrícola que comporti ús de maquinària en la franja horària entre les 12 i les 18 hores; i la suspensió de les obres i intervencions a la xarxa interurbana de les carreteres de Catalunya i els seus vorals.

Altres restriccions són l'ús de bufadors, serres radials i similars a menys de 500 metres de zona forestal i a menys de 50 metres de terrenys agrícoles; la limitació de la circulació del transport dins del bosc dels productes forestals en horari entre les 12 hores i les 19 hores; i la limitació de la circulació motoritzada en el medi natural d'aquests municipis.

També, l'activació del pla Alfa 3 comporta l'aturada dels treballs forestals i de feines que puguin generar un risc d'incendi forestal. També, la prohibició de la caça, de fumar o d'acampar en terreny forestal.

A més, l’ajuntament recomana no accedir al Parc del Garraf mentre duri l’episodi d’onada de calor. El Servei Meteorològic de Catalunya informa que divendres i durant el cap de setmana s’intensifiquen les temperatures extremes arreu. A més, la sequera serà accentuada, la humitat relativa serà baixa, menys a la línia de costa, i hi haurà vent de marinada.

 

Més informació: