Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

S’aixeca acta pel reompliment d’una piscina comunitària a Sitges

L’alerta veïnal a la Policia local va permetre acudir al lloc dels fets mentre s’estava aportant aigua a una piscina comunitària

La Policia Local ha aixecat acta d’una comunitat de veïns per reomplir una piscina comunitària. Aquesta acta policial, acompanyada d’un enregistrament en vídeo i fotografies, ha estat possible gràcies la col·laboració veïnal, que ha alertat la Policia local d’un possible mal ús de l’aigua en període de restriccions per sequera.

La Policia Local continua la vigilància de l’ús que es fa de l’aigua arreu de Sitges, per ajustar-lo al període d’emergència per sequera. En l’actual escenari d’emergència 1 per sequera, està prohibit l’ompliment total o parcial de tot tipus de piscines (públiques, privades, comunitàries o d’ús turístic). Només està permès el reompliment parcial, utilitzant aigua en les quantitats indispensables per garantir-ne la qualitat sanitària i que disposin de sistemes de recirculació d’aigua, de piscines cobertes inscrites al cens d’equipaments esportius de la Generalitat de Catalunya, sempre que apliquin mesures d’estalvi equivalents al volum d’aigua utilitzat en el reompliment (tancament de dutxes o altres). També està permès el reompliment de piscines descobertes que s’utilitzen tot l’any per a la pràctica esportiva federada, però estan obligades a tancar les dutxes per compensar l’ús d’aigua.

L’Ajuntament de Sitges està en la fase final de l’aprovació de les modificacions al reglament d’abastament d’aigua, que ha de permetre delimitar el mal ús de l’aigua en períodes de restriccions per sequera i poder sancionat aquests incompliments.

L’Ajuntament recorda que cal seguir amb les mesures exigides en fase d’emergència que, entre altres, regula l’ús de 200 litres per persona i dia, i recomana evitar l’ús de l’aigua sempre que sigui necessari.