Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Segona xerrada sobre la inserció de les persones migrades

Entitats i especialistes participen en la jornada telemàtica ‘Realitat i marc legal per la ocupabilitat de les persones migrades’, el pròxim 22 d’octubre. L’activitat s’emmarca en el ‘Cicle d’experiències d’inserció des del món local’, organitzat per l’Ajuntament de Sitges i Coopsetània, per abordar qüestions relacionades amb el món local i les persones migrades, el procés de regularització i el top manta.

‘Realitat i marc legal per a la ocupabilitat de les persones migrades’ és el títol de la jornada en la qual representants d’entitats i altres especialistes exposaran la situació actual, els reptes i possibles solucions en aquesta matèria. Membres d’Illay Legal, Sindicat popular de manters de Barcelona, col·lectiu MigrESS, l’Ajuntament de Sitges i Coopsetània, participen en aquesta trobada informativa virtual. Està adreçada la ciutadania i, especialment, a les entitats socials, professionals i persones que treballin amb persones migrades en procés de regularització i que busquin eines pràctiques que facilitin aquests projectes. La jornada és el 22 d’octubre, de 9.30 a 11.30 hores, de forma telemàtica, i per participar cal inscripció prèvia a www.coopsetania.cat/agenda.

L’activitat forma part del Cicle d’experiències d’inserció des del món local, que va celebrar una primera jornada tècnica, centrada en les persones migrades que es dediquen a la venda ambulant irregular, el passat mes de juny. La primera jornada tenia un caire més tècnic i es va basar en l’experiència de diferents ajuntaments. Aquesta segona té una doble vessant: experiencial, amb persones i entitats que han buscat alternatives a la seva situació sòcio-laboral de no regularització a través d’iniciatives associatives i cooperatives, i legal, amb un advocat especialista en el tema, per oferir eines i orientació sobre les possibles passes a seguir per fer de la regularització una realitat.

L’Ajuntament de Sitges (des de les regidories de Promoció Econòmica i Ocupació i de Drets Socials, Ciutadania i Igualtat) i Coopsetània (l’Ateneu Cooperatiu de Penedès i Garraf) organitzen el cicle que dóna resposta a una de les accions proposades a la Taula de treball sobre el Top Manta, integrada també per altres departaments municipals, així com per representants del sector privat a través de l’Associació Sitges Comerç.

Les conclusions i experiències extretes de les jornades serviran per continuar avançant des la vessant social en projectes d’inserció sociolaboral i cohesió social. Una mostra d’aquesta voluntat és la cessió de l’Ajuntament d’una parada a la Fira d’Artesania a l’Associació Popular de Venedors Ambulants, on hi treballen persones que s’havien dedicat a la venda ambulant no autoritzada i on es poden trobar productes elaborats artesanalment per persones migrades de països africans.