Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sitges acull avui una jornada sobre les noves tipologies de delictes d'odi i discriminació

La Policia Local de Sitges i l'associació Gaylespol organitzen aquesta jornada amb l’objectiu de millorar l’atenció a les víctimes i prevenir la detecció de situacions de risc. Durant la jornada també es parlarà sobre els serveis d'atenció ciutadana i LGTBI municipals, i es comptarà amb la ponència de Miguel Ángel Aguilar, fiscal de Barcelona.

Prop d’una cinquantena d’agents de la Policia Local i Mossos d'Esquadra de municipis com Llagostera, L'Arboç, El Vendrell, Polinyà i Sant Pere de Ribes, assisteixen avui a Sitges a la jornada 'Delictes d'Odi i Diversitat on es posaran sobre la taula els diferents delictes d'odi i les actuacions que s’han d’implementar en casos de detectar-ne.

Els delictes d'odi són infraccions penals on se selecciona la víctima, el lloc o l’objecte de la infracció per la seva pertinença -real o suposada- a un grup per raó de la seva raça, origen nacional o ètnic, l’idioma, la religió, la minusvalidesa física mental, l’orientació sexual o altres factors similars.

Segons dades policials, durant el 2021 a Catalunya es van instruir 496 fets, dels quals el 44% corresponen a l’àmbit de la LGTBIfòbia, seguits dels relacionats per motivacions racistes (28,4%) i els d’orientació política (21%). Per aquest motiu, s'impulsen des de fa anys diferents iniciatives per informar la ciutadania sobre aquests fets, així com per millorar l’atenció a les víctimes, i identificar i prevenir la detecció de situacions que no es denuncien perquè no són visibles.

La jornada d’avui a Sitges comptarà amb diferents ponències i una taula rodona de la mà de tècnics i professionals dels cossos policials, així com representants dels serveis d'atenció ciutadana i LGTBI municipals. També hi haurà una xerrada a càrrec del fiscal de Barcelona, Miguel Ángel Aguilar. La jornada comptarà amb la participació del regidor de Governació de l’Ajuntament de Sitges, José María Martínez, i l'Alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, qui farà la cloenda.

La Jornada 'Delictes d'Odi i Diversitat' està organitzada per la Policia Local de Sitges i promoguda per l'associació Gaylespol, nascuda al 2006 amb el compromís de donar visibilitat a la diversitat en els cossos policials, garantir els drets del col·lectiu LGTB i lluitar contra l'odi i la discriminació.