Sitges acull una nova edició del Fòrum de l’Auditor
Gairebé un miler de professionals del sector de l’auditoria de comptes de Catalunya i també procedents del conjunt d’Espanya debaten a Sitges sobre el futur de la professió en el marc del 32è Fòrum de l’Auditor/a de Sitges, organitzat pel Col·legi de Censors Jurats de Comptes de Catalunya (CCJCC) que arriba després de la recent renovació del Consell Directiu col·legial, amb Antoni Gómez com a president, acompanyat de Joan Vall com a vicepresident primer. La regidoria d’Hisenda, Carme Almirall, ha estat l’encarregada d’obrir l’acte avui dijous que es pot seguir de forma presencial i telemàtica.
La regidora ha destacat que “els eixos sobre els quals se centra enguany el Fòrum, són precisament, el full de ruta de la nostra localitat. El present ens obliga a pensar en el futur i a cercar les eines perquè aquest cada cop sigui millor i més flexible per adaptar-se a cada necessitat. Per avançar cap a aquest futur cal talent i la sostenibilitat és el camí, no hi ha cap altre”.
Sota el lema ‘Enfocant el futur: sostenibilitat i talent’, els participants debaten en el marc del Fòrum sobre el futur de la professió auditora centrat en la necessitat d’incorporar “nou talent jove” a una activitat en plena transformació i sota l’imperatiu de “donar resposta i credibilitat” a la informació vinculada a la sostenibilitat ambiental i social, tant des dels valors que vertebren la professió (ètica, independència i escepticisme professional) com també des de la metodologia crítica i la capacitat de documentar els aspectes rellevants que sustenten la seva pràctica.
Antoni Gómez, president del Col·legi, explica que “els valors de les noves generacions estan imbricats amb una sensibilitat cada cop més estesa i també plenament justificada, que advoca per iniciatives efectives en defensa de la sostenibilitat ambiental i social, respecte de les quals és molt important la confiança per tal de evitar frustracions col·lectives”. Per a Gómez, “aquesta realitat, aquesta dinàmica sense aturador, interpel·la els agents públics i privats, els governs, les diverses administracions, les organitzacions no lucratives i les empreses” perquè donin una resposta adequada a aquest clam social en forma d’informació “creïble i rellevant” sobre les seves pràctiques i compromisos en aquest camp.
En el transcurs del Fòrum de l’Auditor/a, avui i demà s’analitzarà també, entre altres, el control dels Fons Next Generation, la reestructuració empresarial contemplada en la reforma de la Llei Concursal i l’auditoria dels criptoactius.
En la sessió inaugural del Fòrum hi ha intervingut, a més de la regidora d’Hisenda, el president del CCJCC, Antoni Gómez, i el president de l’ICJCE, Ferran Rodríguez. Al llarg de les jornades del 7 i 8 de juliol hi ha quatre sessions plenàries: ‘Auditoria, sostenibilitat, tecnologia i gestió del talent’ i ‘Com gestionem la incertesa?’ (dijous 7 de juliol); ‘Canvi de cicle geopolític i de valors?’ i ‘Els reptes del clima i l’energia’ (divendres 8 de juliol).
En total es desenvoluparan 10 sessions tècniques amb focus en la ciberseguretat i el tractament de dades, els reptes de la gestió de qualitat, com afectarà a les empreses i a la professió auditora la nova Directiva Europea sobre sostenibilitat, la comptabilitat i l’auditoria en temps difícils i la gestió de l’estrès en temps d’incertesa.