Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sitges aposta per la intel·ligència artificial com a motor econòmic i de progrés en l’àmbit turístic

L’Ajuntament de Sitges i NODE Garraf han celebrat, avui al Meliá Sitges, una jornada dedicada a la intel·ligència artificial, en la que s’han donat a conèixer diferents projectes i les tendències més actuals del sector. A la jornada es posa de manifest la importància de la col·laboració públic-privada per definir destinacions de qualitat, sostenibles i també intel·ligents.

L’Ajuntament de Sitges i NODE Garraf, amb el suport de la Diputació de Barcelona, han celebrat avui la jornada ‘Intel·ligència artificial. Experiències i noves tendències’. El Meliá Sitges ha acollit les diferents ponències, en les que han participat responsables tant d’administracions públiques com d’entitats i empreses de l’àmbit privat per explicar quines han estat les seves experiències i per destacar quines són les eines més actuals d’aquesta tecnologia entorn el sector turístic. L’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, ha destacat en la inauguració de la jornada, que “la intel·ligència artificial ens permet pensar en el futur, des d’un present que ens convida, i obliga, a adaptar-nos per no quedar enrere, i per ser més àgils i concrets en les nostres decisions. És una revolució que permet que afinem recursos i que siguem capaces de dibuixar un futur més clar, competitiu i a gust del consumidor”.

El regidor de Turisme i Projectes Estratègics, Luis Miguel Garcia, ha parlat “d’oportunitats per obrir una nova era sustentada sobre els pilars de les noves tecnologies, les aplicacions intel·ligents, el coneixement de les dades i cogovernança”. Aquest ha estat precisament una de les grans conclusions de la jornada, la necessitat d’establir espais de col·laboració entre el sector públic i el privat per “traçar una línia de complicitat en la cerca de la fidelització del visitant i la consolidació d’una oferta de qualitat”, ha destacat Luis Miguel Garcia. Competitivitat i una oferta encertada, a partir a partir de dades analitzades i contrastades. Sitges, en aquest sentit, aposta per diferenciar-se d’altres destinacions amb l’ús de l’IA en nous projectes, després d’experiències anteriors d’èxit, amb un full de ruta que passa per aconseguir singularitzar-se amb l’ús d’IA, per repensar el model de turisme i fer front als reptes de futur, en un model postCOVID-19.

Turisme de Sitges fa uns anys que treballa amb estudis innovadors relacionats amb el big data per aplicar el coneixement que aporta l’anàlisi de les dades per a millorar les estratègies, els serveis, el disseny de productes, l’operativa i també la conciliació entre turisme i ciutadania. Alguns exemples d’aquests estudis són els realitzats amb Orange sobre el perfil del turista i visitant a Sitges l’estiu del 2019, o l’estudi de reputació online realitzat per l’empresa Vivential Value. La voluntat municipal és afegir la IA com a revulsiu en la pressa de decisions i que Sitges es posicioni com a destinació de qualitat, sostenible i també intel·ligent.

El regidor de Promoció Econòmica i Platges de l’Ajuntament de Sitges, Guillem Escolà, ha incidit en l’aplicació de l’IA per “captar inversió i projectes d’emprenedoria innovadors que permetin potenciar el sector tecnològic i alhora obrir la porta a nous sectors econòmics que generin ocupació i llocs de treball qualificats”. Guillem Escolà ha mostrat Sitges com una vila acollidora i preparada per acollir empreses tecnològiques que vulguin establir la seva seu a la localitat.