Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sitges arriba al 47,6% de participació a les sis de la tarda

Fotografia de Laia Martín
Fotografia de Laia Martín
A les darreres eleccions autonòmiques del 2017, un 67,7% del cens ja havia votat a les sis de la tarda.

El 47,6% de les persones amb dret a vot a Sitges ja ho han fet a les 6 de la tarda, el que suposa que ja han votat 9.157 persones a Sitges. En els darrers comicis autonòmics, el 2017, a les 6 de la tarda havien votat el 67,7% del cens, que en aquell moment significaven 12.712 sitgetans i sitgetanes. Fins a les sis de la tarda d’avui, una de les tres meses situades al Centre d’esplai de la Plaça de Catalunya és la que té un percentatge més alt de participació, amb un 54,61%, que equival a 575 persones que ja han votat. L’ajuntament recorda que durant la jornada d’avui s’han establert franges de votació per a col·lectius de risc, població en general i entre les 7 de la tarda i les 8 del vespre s’ha demanat que hi acudeixin els positius de COVID19 o les persones que estan fent aïllaments. Per aquest motiu, minuts abans de les 7 de la tarda, els membres de les meses s’aniran completant els equips d’autoprotecció amb una bata, unes ulleres, guants i una visera.

L’Ajuntament de Sitges ha mantingut actiu al llarg de tot el dia el dispositiu per garantir la fluïdesa als col·legis electorals. La trentena de responsables sanitaris, representants de l’administració i agents de policia estan fent que la jornada es desenvolupi amb seguretat, dins de la crisi provocada per la pandèmia de coronavirus.

El servei de neteja també ha estat protagonista a les seus electorals, ja que cada dues hores s’hi ha netejat. A més, les meses també han disposat de material de protecció individual per a cada presidència i vocalies, amb mascaretes FFP2, guants, gel hidroalcohòlic i desinfectant.

A partir de les 8, caldrà continuar mantenint les mesures sanitàries per iniciar l’escrutini. Un cop es tanqui el local de votació, diversos equips especialitzats en desinfecció actuaran a fons a cada seu, amb l’objectiu que la brigada municipal, posteriorment, es pugui endur el material que s’ha fet servir (taules, cadires, urnes...) i demà els col·legis electorals puguin fer-se servir per als seus usos habituals.

Recordem que l’Ajuntament de Sitges ofereix les dades d’aquestes eleccions al Parlament a la següent adreça: https://www.sitges.cat/ajuntament/organitzacio/eleccions-parlament-2021/participacio-i-seguiment-de-resultats/dades-de-participacio .

L’Ajuntament oferirà als membres de les meses, Policia Local, representants de l’administració i responsables sanitaris la possibilitat de fer-se tests d’antígens. La regidoria de Salut contactarà amb aquestes persones i tothom qui ho desitgi tindrà una cita concertada per fer-se aquesta prova.

El cens de Sitges per aquestes eleccions autonòmiques d’avui és de 19.238 persones cridades a votar en 29 meses, que s’han constituït correctament i estan en funcionament des de les 9 del matí.